Android, de geheime codes om toegang te krijgen tot verborgen functies

Android smartphones verbergen enkele geheime codes die toegang geven tot unieke functies van het toestel. Hier zijn de belangrijkste

Veel mensen denken dat ze alle geheimen van hun Android-smartphones kennen, maar in werkelijkheid verbergen de toestellen functies die niemand kent. En ze zijn zo verborgen dat je enkele geheime codes moet kennen om ze te openen. We hebben het over USSD-codes (Unstructured Supplementary Service Data), alfanumerieke codes die je moet invoeren in de dialer van de Android-smartphone (de app waarmee je belt) en waarmee je verborgen functies en schermen op het toestel kunt activeren.

De codes werken niet op alle smartphones en in sommige gevallen moet je voorzichtig te werk gaan omdat het risico dat je belangrijke gegevens verwijdert of bepaalde instellingen van het besturingssysteem wijzigt, erg groot is. Kennis van sommige van deze codes kan echter zeer nuttig zijn in sommige speciale gevallen, zoals wanneer we snel de IMEI-code van de smartphone moeten kennen. Veel mensen weten dit niet, maar als u een paar tekens en cijfers in de dialer typt, krijgt u de IMEI-code van het toestel te zien (die voor elke smartphone anders is).

Android-smartphones, de geheime codes die je moet weten

De codes die verborgen functies van Android-smartphones ontgrendelen zijn er meer dan één en allemaal verschillend van elkaar. Een volledige en exacte lijst bestaat niet, omdat deze van toestel tot toestel verschilt. We zullen proberen de eenvoudigste en meest onschadelijke voor te stellen, zodat u uw toestel niet beschadigt.

We beginnen met de nuttigste en eenvoudigste geheime code, de code waarmee u het IMEI-nummer van uw smartphone kunt achterhalen. Typ gewoon *#06# in de dialer om de MEID (mobile equipment identifier) en de IMEI (International Mobile Equipment Identity)-code te zien verschijnen. Als uw smartphone dual-sim is, zullen er twee IMEI-codes zijn. Deze nummers zijn uniek voor elk apparaat en worden gebruikt om het apparaat te identificeren in geval van verlies of als u het moet verkopen.

Voor de geeky’s die graag de verborgen menu’s van het apparaat ontdekken is er de code *#*#4636#*#*. Type het in en er verschijnt een menu op het scherm met drie items: Telefooninformatie, gebruiksstatistieken en Wi-Fi-informatie. In ‘Telefooninformatie’ vindt u veel gegevens over uw toestel, van de naam van uw operator tot het type netwerk. Ons advies is niets aan te raken en te activeren, omdat dit het juiste gebruik van het toestel kan veranderen. Het scherm “Gebruiksstatistieken” geeft daarentegen zeer interessante informatie over de meest gebruikte apps en de apps die op de achtergrond draaien. Het onderdeel ‘Wi-Fi-informatie’ bevat nuttige gegevens over het Wi-Fi-netwerk waarmee u bent verbonden.

Voor degenen met een Samsung-smartphone is er nog een zeer interessante code: *#0*#. Als u deze code invoert in de kiezer van het toestel, verschijnt er een menu met veel opties, waarmee u door de verschillende functies van het toestel kunt bladeren.

Als u meer informatie wilt over de software of hardware van de smartphone, kunt u de code *#12580*369# gebruiken. Opnieuw verschijnt een scherm met gegevens over het toestel. De code werkt echter niet op smartphones van alle fabrikanten.