Hoe download je video’s van Facebook, Twitter en Instagram naar iPhone

Tijdens het browsen op de belangrijkste social media-sites kom je gemakkelijk grappige video’s tegen. Hier is hoe je ze naar je iPhone kunt downloaden, zodat je ze met vrienden en zelfs offline kunt bekijken

Tijdens het browsen op social media kom je vaak grappige video’s tegen. Het is echter niet altijd gemakkelijk om deze video’s op uw iPhone op te slaan. Gelukkig zijn er een paar kleine trucs die je kunt gebruiken wanneer je een video van Twitter, Facebook of Instagram naar je Apple-smartphone wilt downloaden.

Als je de App Store opent, de appwinkel van Cupertino, vind je tal van programma’s die beloven video’s van de grote sociale netwerken te downloaden en op je iPhone op te slaan. Maar veel van deze apps zijn niet veilig. Sommige bevatten bijvoorbeeld alleen maar veel reclame en doen niet het vereiste werk. Als u Facebook vaak gebruikt, raden wij u aan de MyMedia-app te installeren. Hiermee kunnen we de video niet rechtstreeks downloaden, maar omzetten in een link die kan worden ingevoegd in een site die gespecialiseerd is in videoconversie.

Facebookvideo

Om de Facebook-video op de iPhone te downloaden, moeten we, nadat we MyMedia hebben geïnstalleerd, de app van het bekende sociale medium openen en vervolgens, door rechtsboven op de opties van de video te klikken, kiezen voor het kopje Delen en vervolgens Link kopiëren. Open nu MyMedia en kopieer de link van Facebook. Na het aanmaken van de download link, zal de app ons vragen met welke site we verbinding moeten maken om de download te voltooien. We klikken op een van die aanbevolen door de app zelf. Eenmaal verbonden met de site, hoeven we alleen maar de door MyMedia bewerkte link te kopiëren en dan op Download te klikken. Dat is het. Om het aan uw galerij toe te voegen, gaat u gewoon naar de app, selecteert u uw favoriete video en klikt u op de optie “Opslaan in galerij”.

Instagram-video’s

Het downloaden van video’s, maar ook foto’s, van Instagram naar de iPhone is heel eenvoudig. Ga gewoon naar de App Store en installeer de Grab for IG applicatie. Dit is een programma van derden dat rechtstreeks werkt binnen de bekende sociale media voor foto’s. Zodra Grab voor IG is geïnstalleerd, moeten we toegang krijgen tot de dienst met behulp van onze Instagram-referenties. Zodra we deze stap hebben voltooid, zullen we bij elke toegang tot Instagram in het menu (drie horizontale stippen) naast elke foto de optie Link kopiëren vinden. Nu hoeven we alleen nog maar Grab for IG te starten en de opgeslagen URL van de video in te voeren.

Snapchat-video’s

Het gebruik van een app uit de App Store om Snapchat-video’s te downloaden wordt niet aanbevolen. De meeste van deze programma’s, evenals Facebook, zitten vol met zeer indringende advertenties en reclames. Om een video op te slaan op de sociale media van de geest, hoeft u alleen maar op te nemen wat er op uw scherm te zien is. Het is heel gemakkelijk om dit te doen in iOS 11. Het nieuwe besturingssysteem bevat de schermopnamefunctie. Het is te vinden in het controlecentrum in de sectie Aanpassing. Met deze functie kunt u video’s opslaan die op het scherm van de iPhone worden afgespeeld, terwijl ook de audio wordt opgenomen. Als we een iPhone met iOS 10 of lager hebben, hebben we twee opties: of we sluiten de telefoon aan op de Mac en gebruiken QuickTime om de video op te nemen die op het scherm wordt afgespeeld, of als we geen Mac hebben, kunnen we het programma AirShou installeren.

Twitter Video

Om video’s van Twitter te downloaden, moeten we dezelfde procedure volgen als we voor Facebook hebben gedaan. Installeer eerst de MyMedia app. Ga dan naar Twitter en selecteer de link naar je favoriete video. Kopieer het dan naar MyMedia en gebruik een van de door het programma aanbevolen sites om het bestand te downloaden. Dan kunnen we de video op de app laten staan of naar MyMedia gaan en de optie “Opslaan in Galerij” kiezen.