Cloud hoster Interoute neemt Easynet over

Interoute koopt managed service provider Easynet. Met de overname breidt het Britse telco-bedrijf zijn positie op de Europese cloudmarkt uit.

De telecomprovider Interoute zegt het grootste clouddienstenplatform van Europa te exploiteren. Nu heeft het Britse bedrijf overeenstemming bereikt over een overname met Easynet, een managed service provider (MSP) die eveneens in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd. Net als Interoute is de provider aanwezig op verschillende Europese markten. Tot haar klanten behoren ondernemingen, overheidsinstanties en andere dienstverleners. Eind 2013 was Easynet al gefuseerd met de Britse systeemintegrator MDNX.

Met de aankoop van Easynet zet Interroute volgens CEO Gareth Williams zijn plannen door om “een toonaangevende, onafhankelijke Europese ICT-leverancier” te creëren. De manager spreekt van de volgende stap in de overnamestrategie, die “ons veel dichter bij ons doel brengt om de voorkeursleverancier voor de digitale economie van Europa te worden”.

Interoute exploiteert een glasvezelnetwerk van 67.000 kilometer door heel Europa. In Duitsland exploiteert de onderneming Metropolitan Area Networks (MAN’s) in Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt/Main, Hamburg, München en Stuttgart. Naast netwerkdiensten biedt het bedrijf ook colocatie- en managed hosting-diensten aan, die worden aangeboden in twaalf van zijn eigen datacenters. Volgens Gartner is Interoute een van ’s werelds grootste aanbieders van cloudhosting, samen met BT Global Services, CenturyLink, Claranet, Colt, Rackspace en Verizon.