Host Europe neemt Mesh Digital over

De Host Europe Group neemt concurrent en jarenlange partner Mesh Digital over. Met de overname breidt de provider zijn portfolio uit op het gebied van domeinbeheer. Mesh exploiteert het platform Domainbox.com

Host Europe zet een expansiekoers in: de hostinggroep, gevestigd in het Britse Uxbridge, koopt de eveneens in het Verenigd Koninkrijk gevestigde provider Mesh Digital, die zich tot dusver strategisch richtte op domeinregistratie. Mesh verschijnt op de markt met de merken Domainmonster.com en Domainbox.com. Domainbox.com is een platform voor wederverkopers.

Beide bedrijven werken al enkele jaren samen. Mesh verzorgt de backend en aanvullende diensten voor Host Europe’s domeinregistratie. Volgens de bedrijven is Domainbox.com momenteel het modernste domeinplatform op de markt. Het ondersteunt meer dan 100 topleveldomeinen en verwerkt dagelijks meer dan een miljoen API-oproepen (Application Programming Interface).

Als onderdeel van de overname wordt Matt Mansell, oprichter en algemeen directeur van Mesh Digital, “hoofd domeinstrategie” bij Host Europe. “Met ongeveer vijf miljoen domeinen in beheer binnen de groep, kunnen we een duidelijke en gezaghebbende strategie ontwikkelen voor al onze merken,” benadrukt de manager.

Door de overname kan Host Europe in de toekomst de domeinregistratieprocessen centraliseren en profiteren van een netwerk van domeinregistrars en leveranciers van diensten met toegevoegde waarde, legt Thomas Vollrath, CEO van Host Europe Group, uit. “Onze bedrijfsonderdelen vullen elkaar perfect aan, waardoor de hele Host Europe Group zich nog beter kan positioneren op de hostingmarkt met complementaire producten en diensten.”

De Host Europe Group is naar eigen zeggen Europa’s grootste hostingprovider in particuliere handen. De groep is actief in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje onder de merknamen 123-reg, Webfusion, Heart Internet en Host Europe. Het aanbod omvat zowel gestandaardiseerde als op maat gemaakte webhosting, managed hosting en cloudhostingdiensten. In Duitsland is het bedrijf gevestigd in Keulen. □