GoDaddy geeft PlusServer vrij in zelfstandigheid

Het management van PlusServer en de investeerder BC Partners nemen alle aandelen van de hostingprovider over van het vorige moederbedrijf GoDaddy.

Management buyout bij PlusServer: De Britse investeringsmaatschappij BC Partners heeft samen met de directeuren van de hostingprovider, Thomas Strohe en Thomas Noglik, alle aandelen van het in Keulen gevestigde bedrijf gekocht. Tot nu toe behoorde de specialist voor managed hosting toe aan de Amerikaanse massahoster GoDaddy, die PlusServer in april had overgenomen met de overname van Host Europe Group (HEG). Bij de aankondiging van de overname in december vorig jaar zei het Amerikaanse concern al dat het afscheid zou nemen van de HEG-dochter vanwege verschillen in de bedrijfsmodellen.

Volgens mediaberichten bedraagt de overnameprijs voor PlusServer 397 miljoen euro. Strohe en Noglik zullen aanzienlijke aandelen in de onderneming bezitten. Bij BC Partners zorgt een team in Hamburg voor de hosting provider. In Duitsland heeft de kapitaalvennootschap ook aandelen in de wetenschappelijke uitgeverij Springer Nature en in de in Starnberg gevestigde farmaceutische fabrikant Aenova.

PlusServer is volgens eigen zeggen de grootste managed hosting provider in Duitsland. De provider, die datacenters in Keulen en Düsseldorf exploiteert, bedient meer dan 4.000 zakelijke klanten. Oorspronkelijk behoorde PlusServer tot de Intergenia Groep, die eind 2014 werd overgenomen door HEG.