Easynet biedt gebruikers testlab voor hostingoplossingen

Bedrijven kunnen nu tijdelijk gebruik maken van het Lab4Customer in het Hamburgse datacenter van Easynet Global Services, een compleet hostingplatform met hardware, software en support, om hun eigen applicaties onder live omstandigheden te testen. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld tests uitvoeren ter voorbereiding op onderhoudswerkzaamheden, stresstests uitvoeren met originele gegevens of processen analyseren en optimaliseren.

Volgens Easynet kunnen in Lab4Customer verschillende technologieën worden vergeleken op functionaliteit en prestaties, kunnen proof-of-conceptprojecten worden ontwikkeld en kunnen virtualisatie- en private cloud-technologieën worden getest voor concrete use cases en afzonderlijke bedrijfsprocessen.

Testlab met werk- en conferentieruimte

Voor de Lab4Customer stelt Easynet in zijn datacenter in Hamburg een aparte ruimte met de modernste technische apparatuur en een eigen werk- en conferentieruimte ter beschikking. De apparatuur in het lab wordt ondersteund door de technologiepartners, waaronder HP, Isilon, EMC, NetApp en Vmware.

“Met ons Lab4Customer hebben onze zakelijke klanten en partners nu de mogelijkheid om individuele oplossingsscenario’s voor hun respectieve bedrijfsprocessen onder realistische omstandigheden te testen,” legt Diethelm Siebuhr, Managing Director Central Europe van Easynet Global Services, uit. “Op basis daarvan kunnen zij bepalen welke voordelen de oplossingen bieden en hoe risico’s tijdens de implementatie kunnen worden vermeden.”