Reorganisatie van het managementteam bij G Data

G Data Cyberdefense benoemt Frank Heisler tot lid van de Raad van Bestuur en zal in de toekomst de verantwoordelijkheid voor verkoop, marketing en corporate communicatie met hem bundelen. De vorige bestuursleden Andreas Lüning en Kai Figge blijven bij het bedrijf.

Manager Frank Heisler is met onmiddellijke ingang lid van de raad van bestuur van G Data. Hij ondersteunt daarmee de vorige bestuursleden en G Data-oprichters Andreas Lüning en Kai Figge in hun werk. Heisler zal verantwoordelijk zijn voor verkoop, marketing en bedrijfscommunicatie. Figge zal als Chief Financial Officer en Chief Human Resources Officer verantwoordelijk zijn voor de langetermijnfinanciering van het bedrijf en de aanwerving van specialisten. Lüning zal zich als CTO in de toekomst weer meer richten op productontwikkeling.

Hendrik Flierman wordt in de toekomst Vice President Global Sales & B2B Marketing. Hij zal dus verantwoordelijk zijn voor verkoop en B2B-marketing samen. Ralf Hilker is als Vice President Product Development verantwoordelijk voor het gehele productassortiment van de beveiligingsleverancier.

“De IT-beveiligingsmarkt ontwikkelt zich zeer dynamisch en is voortdurend aan verandering onderhevig”, zegt Kai Figge, oprichter en CEO van G Data. “Vanwege de uitdagingen die voor ons liggen, hebben we besloten het werk in het bestuur over verschillende hoofden te verdelen. Frank Heisler is daarvoor de ideale persoon, want hij kent de IT-beveiligingsbranche als geen ander.”

Heisler was van 2006 tot 2014 al lid van de raad van bestuur van het in Bochum gevestigde beveiligingsbedrijf. In de tussentijd was hij directeur van G Data Service GmbH.