Tech Data wordt TD Synnex

De in maart aangekondigde fusie van Tech Data en Synnex is voltooid. De gefuseerde onderneming heet TD Synnex. Door de fusie van de twee Noord-Amerikaanse giganten is ’s werelds grootste distributeur ontstaan.

Na iets minder dan zes maanden hebben Tech Data en Synnex hun fusie voltooid. De gefuseerde onderneming, die voortaan opereert onder de naam TD Synnex, heeft dit gisteren bekendgemaakt. De twee Noord-Amerikaanse broadliners maakten in maart van dit jaar bekend dat zij overeenstemming hadden bereikt over een fusie. Rich Hume, die eerder dezelfde functie bekleedde aan het hoofd van Tech Data, zal de distributiegigant leiden als CEO. Dennis Polk, voormalig CEO van Synnex, is uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur van TD Synnex.

Het nieuwe bedrijf heeft ongeveer 22.000 mensen in dienst en zou in het afgelopen boekjaar een omzet van ongeveer 57 miljard dollar hebben behaald. Dat is ongeveer acht miljard dollar meer dan de directe concurrent Ingram Micro vorig jaar bereikte. Door de fusie is dus de grootste omroep ter wereld ontstaan.

De nieuwe merknaam geldt onmiddellijk voor het overkoepelende bedrijf en voor de organisaties in Noord- en Latijns-Amerika. In Europa, waar Synnex voorheen niet aanwezig was, zal de distributeur gedurende een overgangsperiode de naam Tech Data blijven gebruiken met de toevoeging “a TD Synnex company”.

Sociale verantwoordelijkheid

Naast de prominente rol die de industriegigant in de toekomst op de ICT-markt zal spelen, benadrukt Hume zijn streven om een “goed bedrijf” te zijn. Net zoals TD Synnex zal helpen het technologielandschap opnieuw vorm te geven, heeft de distributeur “een even belangrijke verantwoordelijkheid om een positieve impact op de wereld te hebben. Onze focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen belichaamt ons streven om van de wereld een betere plek te maken, zowel nu als in de toekomst.”

Tech Data werd medio 2020 overgenomen door private-equitybedrijf Apollo voor ongeveer zes miljard dollar. De in New York gevestigde investeerder bezit nu ongeveer 45 procent van TD Synnex. De overige aandelen zijn in handen van de vroegere aandeelhouders van Synnex. De distributeur heeft twee hoofdvestigingen: Fremont in Californië en Clearwater in Florida.