EMC VNX versnelt VMware View 5.0

EMC’s VNX en VNXe unified storage systemen ondersteunen VMware View installaties in ondernemingen van elke omvang met honderden tot duizenden virtuele desktops. De VNX-productfamilie werkt met de onlangs geïntroduceerde versie 5.0 van EMC-dochter VMware’s desktopvirtualisatie-oplossing View en behaalt tot 40 procent hogere prestaties in vergelijking met de vorige View-versie 4.5.

Op de VMworld-beurs in Las Vegas introduceerde EMC nieuwe functies voor de VNX- en VNXe unified storage-producten, die nu worden ondersteund door VMware View. Volgens het bedrijf profiteren klanten die de desktopvirtualisatieoplossing VMware View 5.0 gebruiken in combinatie met EMC-storagesystemen van hogere prestaties: tests hebben uitgewezen dat VMware View 5.0 500 virtuele desktops op VMware vSphere 5.0 via NFS (Network File System) binnen vijf minuten kan opstarten. Volgens EMC is dit tot 40 procent sneller in vergelijking met EMC VNX en de FAST (Fully Automated Storage Tiering) Suite van de fabrikant in combinatie met VMware View 4.5.

Daarnaast profiteren gebruikers van meer efficiëntie: het gebruik van de EMC FAST Suite met de FAST Cache zorgt voor een drastische vermindering van het aantal benodigde schijven in een VMware View-omgeving. Tegelijkertijd zorgt de FAST Suite voor hoge prestaties tijdens het booten. Bovendien kunnen gebruikers de opslagvereisten van hun View-omgeving verlagen omdat het VNX-systeem deduplicatiefuncties biedt.

Omdat VMware View 5.0 zowel in NFS- als in Fibre Channel-omgevingen kan worden geïnstalleerd, wordt ook het beheer vereenvoudigd.

Desktop Virtualisatie met EMC Global Services

EMC’s dienstendivisie EMC Global Services biedt klanten “Desktop Virtualisatie Services”. Deze helpen bedrijven bij het plannen en implementeren van desktopomgevingen op basis van individuele bedrijfsvereisten. Volgens EMC gebruiken ervaren, VMware-gecertificeerde experts hun virtualisatiekennis om ervoor te zorgen dat alle benodigde componenten op elkaar worden afgestemd en met succes worden geïmplementeerd: Desktopomgeving, beveiligingssystemen, systeembeheer en opslaginfrastructuur.