VMware View Client voor iPads beschikbaar in Apple AppStore

De nieuwe VMware View Client voor iPads is nu gratis beschikbaar in de Apple AppStore. In combinatie met VMware View is de nieuwe client geoptimaliseerd voor het multitouch-display met hoge resolutie van de iPad en biedt deze iPad-gebruikers locatieonafhankelijke toegang tot hun virtuele desktops.

De nieuwe VMware View Client voor iPads biedt gebruikers een eenvoudige en veilige manier om virtuele Windows-desktops, applicaties en gegevens te benaderen vanaf hun iPad.

VMware View is een complete virtuele desktopoplossing waarmee organisaties de beveiliging kunnen verbeteren en de operationele kosten kunnen verlagen, terwijl het beheer en de administratie van desktops worden vereenvoudigd. Tegelijkertijd geeft het gebruikers meer vrijheid om hun desktops vanaf verschillende eindpunten te benaderen.

“De groeiende populariteit van de iPad in de zakelijke omgeving biedt nieuwe kansen voor enterprise IT, aangezien mobiele werknemers op elk moment toegang kunnen krijgen tot bedrijfskritische applicaties”, aldus Christopher Young, vice president en general manager, End-User Computing VMware. De VMware View Client voor iPads combineert nu de virtuele desktopoplossing met de touch-interface van de iPad.

De interne werking van de VMware View Client voor iPads

De nieuwe VMware View Client is een iPad-app die op Windows gebaseerde virtuele desktops mogelijk maakt en tegelijkertijd de voordelen van het PC-over-IP-protocol (PCoIP) integreert.

Afzonderlijke instellingen op de VMware View Client maken snelle en eenvoudige navigatie door de virtuele desktop mogelijk via het multi-touch display van de iPad. Met het trackpad op het scherm kunnen gebruikers ook een meer traditionele muisinterface koppelen aan het iPad-toetsenbord voor efficiënte tekstinvoer.

VMware View’s security server ondersteuning voor PCoIP maakt een eenvoudige en veilige verbinding en authenticatie mogelijk met een Windows desktop via WiFi of een 3G-netwerk. Opnieuw verbinding maken met een View-desktop wordt vereenvoudigd met de mogelijkheid om te kiezen uit een lijst van recent verbonden desktops.

Ondersteuning voor het iPad Keyboard Dock en Bluetooth-toetsenborden maken tekstinvoer eenvoudig. De iPad VGS Connector maakt ook de aansluiting op een externe monitor mogelijk. De VMware View Client voor iPads ondersteunt iOS 4.2 en iOS 4.3.