Hoe verborgen WhatsApp chats te ontdekken

WhatsApp laat je chats verbergen voor nieuwsgierige ogen. Zo archiveer je je gesprekken in de messaging-app

Kan je WhatsApp-chats verbergen zodat je ze nooit meer hoeft te lezen? Natuurlijk kan dat, want een van de vele functies van de messaging app is de mogelijkheid om “dode” gesprekken te archiveren of gesprekken die we moeten verbergen voor nieuwsgierige ogen. WhatsApp chats bevatten onnoemelijke geheimen die best uit de verkeerde handen worden gehouden. Een eenvoudige grap kan verkeerd worden begrepen en leiden tot een zinloze discussie. Dit gebeurt vooral in groepen en chats met vrienden. Wat moet ik in dit geval doen?

De beste oplossing is om je WhatsApp-chat te archiveren. Dat is heel eenvoudig: je hoeft alleen maar een paar eenvoudige trucs van de messaging-applicatie te kennen en de stapsgewijze instructies te volgen. Het archiveren van WhatsApp-gesprekken zorgt er echter niet voor dat je ze voor altijd verbergt: gewoon een nieuw bericht ontvangen brengt ze weer naar boven. Daarom moet je de functie “WhatsApp-chats archiveren” op de juiste manier gebruiken en alleen met gesprekken waarvan je zeker weet dat ze voorgoed dood zijn.

Hoe WhatsApp-chats archiveren op Android

Om Android-gesprekken te verbergen voor nieuwsgierige ogen, is de te volgen procedure heel eenvoudig: het duurt slechts een paar seconden om een chat uit ons zicht te laten verdwijnen. Open gewoon de toepassing, klik op Chat en selecteer dan de chat die u wilt archiveren. Zodra deze stap is voltooid, verschijnen er pictogrammen in de rechterbovenhoek: klik op het postbuspictogram om de chat te archiveren, waarna je in een speciaal gedeelte van de applicatie terechtkomt.

Hoe WhatsApp-gesprekken archiveren op iOS

Als je een iPhone hebt, is de procedure bijna hetzelfde. Open de toepassing, selecteer het gesprek en druk op het icoon van de postbus. Hierdoor wordt de WhatsApp-chat verborgen en verplaatst naar een speciale sectie met de naam “Gearchiveerde chats”.

Hoe verborgen WhatsApp-chats te vinden

Waar gaan gearchiveerde WhatsApp-chats naartoe? Heel eenvoudig: onderaan de “Chats” sectie van de applicatie. Als u naar beneden scrollt, ziet u het woord “Gearchiveerd”. Door erop te drukken opent u een sectie genaamd “Gearchiveerde chats” met alle chats die u hebt verborgen. Als u een chat selecteert en op het postbus-icoontje klikt, wordt het gesprek gede-fileerd en komt het terug in de “Chats”-sectie. Als wij een bericht ontvangen in een gearchiveerde chat, zal deze automatisch weer worden opgevraagd, waardoor archivering overbodig wordt.