Hoe chats downloaden van Telegram

Het messaging platform dat WhatsApp rivaliseert stelt zijn gebruikers in staat om selectief gesprekken te exporteren, inclusief foto’s en bijgevoegde documenten

Sinds enige tijd staan verschillende messaging en sociale netwerkplatforms hun leden toe om gegevens uit hun databases te downloaden. Dit is een handige functie waarmee iedereen zijn informatie kan terugvinden en een back-up kan maken voor het geval hij het platform wil verlaten.

Facebook en Instagram bieden bijvoorbeeld tools waarmee je gecomprimeerde bestanden kunt downloaden met posts, afbeeldingen, opmerkingen, likes en berichten die je in de loop der tijd met je vrienden of volgers hebt uitgewisseld. Telegram, de concurrerende messaging-app van WhatsApp, biedt nu een soortgelijke functie, waarmee je chats kunt downloaden, de chats kunt kiezen die je het meest interesseren en foto’s, video’s en diverse documenten kunt toevoegen. Het is een eenvoudige handeling, maar je moet Telegram Desktop gebruiken, de pc-client die beschikbaar is voor Windows, macOS en Linux.

Hoe exporteer je Telegram-chats

Na het downloaden en installeren van de client op je pc, moet je inloggen met je accountgegevens en wachten tot de synchronisatie met de servers van het Russische bedrijf is voltooid. Klik dan op het hamburger menu icoon (degene met de drie horizontale lijnen in de linkerbovenhoek, boven de chat kolom), dan op Instellingen > Geavanceerd > Telegram gegevens exporteren. Hier kunt u alle items kiezen die in het gecomprimeerde bestand moeten worden opgenomen: chats met echte gebruikers, gesprekken met Telegram-chatbots, groepen en supergroepen, foto’s, video’s, documenten enzovoort. Als u daarentegen slechts één gesprek wilt downloaden, moet u dat gesprek invoeren, op de drie puntjes in de rechterbovenhoek klikken en Export chat history kiezen.

.