Trucs om WhatsApp chats te personaliseren

Om berichten op WhatsApp te personaliseren moet je enkele zeer eenvoudige trucs kennen. Hier lees je wat ze zijn en hoe je jouw WhatsApp uniek maakt

Veel mensen gebruiken WhatsApp voor de essentiĆ«le functies: gratis berichten versturen, foto’s en video’s delen en bellen en videobellen met vrienden over de hele wereld. Maar weinig mensen zijn zich bewust van een paar trucs waarmee ze het meeste uit de functies van de messaging app kunnen halen.

WhatsApp is een van de meest gebruikte apps, en het heeft een aantal geheimen die maar weinig mensen kennen. U kunt bijvoorbeeld uw chats aanpassen door de achtergrond te veranderen of speciale tekens te gebruiken. Let wel, we hebben het niet over het gebruik van alternatieve apps voor WhatsApp (wat illegaal is en kan leiden tot het verwijderen van je account) waarmee je het lettertype en de lettergrootte kunt wijzigen, maar alleen over het gebruik van legale trucs. Het kost maar een paar minuten om WhatsApp-chats aan te passen en maakt gesprekken met je vrienden veel minder saai. Zo doe je dat.

Hoe wijzig je de achtergrond van WhatsApp-chats

De eerste eenvoudige truc om WhatsApp-chats aan te passen is het wijzigen van de achtergrond. Elk gesprek heeft een gemeenschappelijke achtergrond: een geelachtig paneel met enkele grijze emoji. WhatsApp biedt gebruikers de mogelijkheid de achtergrond van elk gesprek te wijzigen. Ga hiervoor naar de chat, klik op het icoontje met de drie verticale puntjes en selecteer “Wallpaper”. Er verschijnt een menu met verschillende keuzes: Galerij (je kunt een afbeelding kiezen uit het geheugen van je smartphone), Vaste kleuren, Behangbibliotheek (aangeboden door WhatsApp en beschikbaar om te downloaden), Standaard en Geen achtergrond.

Als je eenmaal je favoriete achtergrond hebt gekozen, wordt deze standaard ingesteld in je WhatsApp-chat. Als je het wilt wijzigen, moet je dezelfde stappen volgen.

Hoe WhatsApp-gesprekken aanpassen

Wil je je WhatsApp-berichten opleuken? U kunt dit doen door de modus Cursief, Vet of Uitgespatieerd monogram te gebruiken.

Deze drie modi zijn standaard aanwezig in de toepassing en kunnen in een paar seconden worden gebruikt. Om het karakter van het bericht te veranderen, markeert u gewoon de tekst en een menu met verschillende opties verschijnt op het scherm. Klik op de drie verticale stippen om een lijst te openen met alle opties waarmee u uw bericht kunt aanpassen: Cursief, Vet en Monospaced. Door een van de drie te selecteren wordt een woord of zin gemarkeerd.