Hoe kom je te weten hoeveel tijd je op je iPhone doorbrengt

Elke gebruiker kan te weten komen hoeveel tijd hij doorbrengt op WhatsApp, Facebook of een andere app

Hoe vaak hebben we ons niet afgevraagd “Hoeveel tijd breng ik door op mijn smartphone?”. Voor veel mensen zijn mobiele telefoons essentiĆ«le hulpmiddelen geworden waar ze niet zonder kunnen: op school, op het werk, tijdens een etentje met vrienden, we gebruiken onze smartphones voortdurend, waardoor persoonlijke relaties op een laag pitje komen te staan.

De “fout” ligt bij applicaties als WhatsApp, Facebook, Messenger, waarmee je in contact kunt blijven met iedereen over de hele wereld. Het klinkt misschien vreemd, maar vriendschappen worden opgebouwd via sociale media en niet meer door op zaterdagmiddag met vrienden uit te gaan. Nu het leven meer en meer naar de onlinewereld is verschoven, is ook de tijd die op smartphones wordt doorgebracht, aanzienlijk toegenomen. Maar in werkelijkheid is de tijd die we daadwerkelijk met onze mobiele telefoons doorbrengen moeilijk in te schatten. Tenzij je een iPhone gebruikt. Via de instellingen op je Apple-smartphone kun je precies te weten komen hoe lang je al apps gebruikt.

Hoe lang je je smartphone gebruikt

Om te weten te komen hoeveel minuten of uren je op Facebook of WhatsApp hebt doorgebracht, ga je naar Instellingen en tik je vervolgens op Batterij. Na een paar seconden wordt een pagina geopend met alle apps die je in de afgelopen 24 uur of zeven dagen hebt gebruikt, met het gebruikspercentage ernaast. Dit laat zien welke apps we het meest gebruiken, maar niet de werkelijke tijd die we op het scherm doorbrengen. Om deze gegevens te achterhalen, moet u op het klokpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm tikken en onder de naam van de app ziet u het werkelijke gebruik en de tijd dat de app op de achtergrond open was (wat ook nuttig is om het batterijverbruik te begrijpen). Zo krijgt u een overzicht van hoeveel u uw smartphone gebruikt en hoezeer u hem misbruikt.