Een back-up maken van WhatsApp iPhone: alles wat je moet weten

Om een back-up te maken van je iPhone naar WhatsApp, moet je een paar eenvoudige regels volgen: hier zijn wat ze zijn en hoe je eventuele problemen oplost

De back-upfunctie van WhatsApp is een van de meest geliefde bij gebruikers. Hiermee raak je je WhatsApp-chats niet kwijt als je van smartphone verandert of besluit je apparaat te formatteren om onnodige bestanden te verwijderen. Een back-up maken van je gesprekken kan zowel op de Android- als de iOS-versie van de messaging-app. Maar als het gaat om de iPhone en iCloud moet je je bewust zijn van enkele gegevens die van invloed kunnen zijn op je gebruik van de app.

Als je problemen hebt met het maken van een back-up van WhatsApp op je iPhone, kan de fout liggen bij je smartphone en niet bij de app. Er is een speciale FAQ-pagina op de website van WhatsApp die alle oorzaken bespreekt die kunnen leiden tot problemen met het maken van back-ups van de applicatie. Om bijvoorbeeld een back-up van WhatsApp op je iPhone te kunnen maken, moet je iCloud-account 2,05 keer zoveel ruimte beschikbaar hebben als de grootte van de back-up zelf. Hier volgt alles wat je moet weten over het maken van een goede back-up van WhatsApp op je iPhone.

Kan geen WhatsApp-back-up maken op iPhone: zo verhelp je het

Als je geen back-up kunt maken van WhatsApp-chats op je iPhone, zijn er een paar dingen die je moet controleren op je smartphone. Zorg er eerst voor dat je je iCloud-account hebt gesynchroniseerd met je WhatsApp-account. Zo niet, dan is het onmogelijk om een back-up van de toepassing te maken.

Heeft u een iPhone met een verouderd iOS-besturingssysteem? Dit kan de oorzaak van uw problemen zijn. Om een back-up van WhatsApp te kunnen maken, moet je een iPhone hebben die is bijgewerkt naar een latere versie van iOS 7.

Controleer of je voldoende iCloud-ruimte hebt om een back-up van de applicatie te maken. Als automatische back-up niet werkt, probeer dan handmatig een back-up te maken. Ga naar de app, ga naar Instellingen, dan Chats, Chat Backup Chats, en dan Backup Now. Controleer ten slotte de status van je internetverbinding, die kan worden veroorzaakt door een gebrek aan een datanetwerk of geen wifi.

Kan WhatsApp-back-up van iPhone niet herstellen: hoe los ik het op

Als je met succes een back-up van je iPhone hebt gemaakt, maar deze niet kunt herstellen, zijn daar verschillende redenen voor. Eerst moet worden gecontroleerd of het telefoonnummer overeenkomt met de iCloud-account waarop de back-up is gemaakt.

Een andere belangrijke controle is de beschikbare ruimte op iCloud. Weinig mensen zijn zich hiervan bewust, maar om je WhatsApp-back-up te herstellen, moet je minstens 2,05 keer meer ruimte beschikbaar hebben in Apple’s cloud dan de grootte van je back-up.

Ten slotte moet je onthouden dat je om je WhatsApp-back-up te herstellen op een Apple-smartphone via iCloud, een iPhone moet hebben met minstens iOS 8 of hoger.