Het lukt ons niet altijd even gemakkelijk om een emailadres aan te maken. Wat zijn de redenen hiervoor? Zijn er tekens die niet gebruikt kunnen worden? Hier zijn de antwoorden
Hoewel we in een tijdperk leven dat gedomineerd wordt door technologie, zijn er nog steeds mensen die moeite hebben met het kiezen van de juiste naam voor hun e-mail. U bent er ten minste één keer in uw leven ingetrapt.
Niet elk teken op het toetsenbord kan worden gebruikt om een e-mailadres te creëren. En het risico bestaat dat we minuten – zo niet uren – achter de computer doorbrengen om van de dienstverlener groen licht te krijgen. Frustrerend is dat wanneer de server een zin terugstuurt die ongeveer zo klinkt: “de gekozen tekens worden niet herkend”? Wilt u weten wat u wel en niet in uw e-mail adres kunt schrijven? Volg deze waardevolle tips en u zult het nooit meer mis hebben.
De onderdelen waaruit een e-mail bestaat: het domein
Laten we eerst eens begrijpen hoe een e-mailadres in elkaar zit. Een e-mail bestaat uit twee elementen: [email protected] (of @domain.com, @domain.net, .org en vele andere) gedeeld, zoals u in het voorbeeld kunt zien, door het teken dat Slak heet. Wat is een domein? Het is de server waar wij ons e-mailadres registreren en die ons in staat stelt e-mails te verzenden en te ontvangen. Er zijn gratis domeinen en ook betaalde domeinen. En dan is er nog het deel dat betrekking heeft op de naam die we aan onze e-mail willen geven, die kan worden gekozen door de gebruiker, opgelegd of aanbevolen door de provider.
De delen waaruit een e-mail bestaat: de gebruikersnaam
Dus laten we zeggen dat we, nadat we een e-maildienst hebben gevonden, moeten beslissen over de naam die we aan de account willen geven. We kunnen onze voor- en achternaam gebruiken of kiezen voor een bijnaam. Het hangt allemaal af van hoe we het gebruiken. Het is onprofessioneel om de bijnaam [email protected] te gebruiken om een baan te zoeken.
Nu gaan we beschrijven welke tekens zijn toegestaan en welke niet worden herkend bij het aanmaken van een e-mailadres. Wij moeten er ook rekening mee houden dat de gekozen naam door een andere persoon kan worden gebruikt. Dit maakt het maken van onze e-mail nog ingewikkelder. Laten we eens kijken hoe.
Welke tekens je moet kiezen (en vermijden)
De gebruikersnaam is opgebouwd uit woorden en elk woord – dat een atoom wordt genoemd – kan worden gescheiden door een punt of een streepje: [email protected]. Een atoom bestaat uit tekens die ASCII worden genoemd, een alfanumerieke coderingsnorm. Welke elementen kan ons e-mailadres bevatten? Bijna alle alfanumerieke tekens min: haakjes (elk type), komma’s, aanhalingstekens, apostrofs, gummen, sterretjes en andere tekens zoals monetaire ($, €), commerciële (&) en wiskundige (+).
Al het overige is toegestaan: hoofdletters en kleine letters, underscore en onderstrepingsteken, getallen van 1 tot en met 9. U hebt nu alle hulpmiddelen om een correct e-mailadres te schrijven, zodat u in de toekomst uw hersenen niet meer hoeft te pijnigen.
.