Hoe PS Now, de streamingdienst voor videogames, werkt

PlayStation Now is een streamingplatform waarmee gebruikers een van de videogames van de console rechtstreeks vanaf hun computer kunnen spelen

Gamingliefhebbers zullen er zeker mee bekend zijn, ook al hebben die in Italië nog niet de kans gehad om er gebruik van te maken. We hebben het over PlayStation Now, Sony’s streamingdienst waarmee gebruikers van de Japanse console online games rechtstreeks vanaf hun computer kunnen spelen.

PS Now, aangekondigd in 2014 tijdens CES in Las Vegas, heeft een enorme catalogus met games die vanaf het web toegankelijk zijn, zelfs als je geen PlayStation 4 bezit. Het systeem is gebaseerd op streaming. Om de technologie van het bedrijf van de Rijzende Zon te begrijpen, kunnen we het beroemde video streaming content platform Netflix als voorbeeld nemen. Om een titel (een aflevering van uw favoriete tv-serie, een documentaire, een film) te bekijken, hoeft u die niet te downloaden. Het bestand wordt opgeslagen op een server, die toegankelijk is via het internet. Om games op PS Now te spelen, hoef je de content niet lokaal op te slaan.

Hoe PS Now werkt

Met deze “technische” uitleg uit de weg, laten we eens kijken hoe Sony’s streamingdienst werkt. Het is heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar een abonnement te nemen, zoals Netflix. PS Now is, zoals ik al zei, toegankelijk vanaf uw computer. De enige mensen die het online spelplatform kunnen gebruiken zijn Windows-gebruikers. PlayStation Now is compatibel met verschillende versies van Microsofts besturingssysteem: Windows 7 Service Pack 1, Windows 8.1 en Windows 10. Om de game te spelen, hoeven gebruikers zich alleen maar aan te melden bij de service, de PS Now-app naar hun computer te downloaden en hun controller aan te sluiten.

Komt de game binnenkort ook naar Italië?

Tot een paar uur geleden bevatte de catalogus (die inmiddels is uitgegroeid tot meer dan 500 titels) alleen PlayStation 3-games. Sony heeft nu 20 PlayStation 4-games toegevoegd. En in de nabije toekomst zullen er nog meer aan de bibliotheek worden toegevoegd. Helaas is de betaalde dienst nog niet in Italië aangekomen. PS Now in Europe is in feite alleen aanwezig in het VK, België en Nederland. Er bestaat echter geen twijfel over dat de komst naar Italië slechts een kwestie van tijd is.