Hoe gebruik je de PlayStation 4-controller met pc

Om de PlayStation 4-controller op je computer te gebruiken, moet je het DS4Windows-programma installeren. Dit is hoe

Met de komst van PS Now in Italië, Sony’s streamingdienst die een database van 600 videogames biedt, gaat de gamemarkt veranderen. Het zal niet langer nodig zijn om een titel te kopen, maar volstaat om een jaar- of maandabonnement op het platform te betalen. PS Now ondersteunt niet alleen de PlayStation 4, maar kan ook op de pc worden gebruikt: installeer het programma en selecteer een titel. Het enige probleem is dat je alleen streaming games op je computer kunt spelen en dat ze niet geïnstalleerd kunnen worden.

Om het meeste uit PS Now te halen, raden we aan om de PlayStation DualShock 4-controller te gebruiken. De computer ondersteunt veel verschillende joypads, maar de PlayStation 4-controller tilt de ervaring naar een hoger niveau. Om de DualShock 4 op de computer te gebruiken, moet je echter een speciaal programma installeren. In principe ondersteunt de PC de PlayStation controller niet vanwege de drivers. De procedure is niet erg ingewikkeld, en het duurt slechts vijf minuten om je PS4-controller op je pc te kunnen gebruiken.

Hoe gebruik je de DualShock 4-joypad op je pc

Het eerste wat je moet doen is het programma DS4Windows installeren dat beschikbaar is op GitHub. Na de installatie moet je de software zo configureren dat je pc de DualShock 4-controller kan herkennen. Om het configuratieproces te starten, moet u de DS4-drivers installeren, die in het programma zijn opgenomen.

Na het configuratieproces kunt u de controller op uw pc aansluiten via een USB-kabel of via Bluetooth. Als je de PS4 DualShock-controller via een USB-kabel op je pc wilt aansluiten, heb je een standaard micro-USB nodig, waarmee Windows het apparaat binnen een paar seconden herkent. Als u liever de Bluetooth-verbinding gebruikt, moet u eerst zorgen dat de PS4-controller is uitgeschakeld. Activeer vervolgens de Bluetooth-koppelmodus op de controller door de toetsen PS en Share ingedrukt te houden tot het lampje van de Dual Shock 4 knippert. Tot slot, om de controller te koppelen met uw PC, moet u naar de Bluetooth-apparaten sectie van het configuratiescherm gaan, klik opDevices en selecteer de Bluetooth optie in de zijbalk.

Hoe te spelen met de PS4-controller op Steam

Na het installeren en configureren van DS4Windows, kunt u de Dual Shock 4 ook gebruiken op Steam, het platform dat door veel gamers wordt gebruikt om games te spelen. Om de PlayStation 4-controller op Steam in te stellen, moet je naar de Instellingen van het platform gaan en Controller selecteren en vervolgens “Algemene controllerinstellingen”. Selecteer dan gewoon “Xbox 360 Controller” om de PlayStation 4-controller op Steam te gebruiken.