PlayStation Plus Collection: de exclusieve service voor PS5-kopers

PlayStation Plus Collection is Sony’s cadeau aan PS5-kopers: minstens 20 iconische PS4-titels om exclusief op de nieuwe console en online te spelen

Toekomstige PlayStation 5-bezitters kunnen uitkijken naar PlayStation Plus Collection. De nieuwe dienst, exclusief voor PS5, zal toegang bieden tot een bibliotheek met speciale videogames, waaronder PS4-favorieten, titels van derden en exclusieve titels. Er zullen genoeg games zijn, maar er zijn ook andere voordelen om naar uit te kijken.

De aankondiging van de PlayStation Plus Collection werd door Sony gedaan in een bericht op de officiële PS5-blog. De PlayStation Plus Collection voor PlayStation 5 verschijnt op 12 november en valt daarmee samen met de lancering van de nieuwe console. Voor de Europese Unie – inclusief Italië – is de datum voor beide nieuwe titels 19 november. Dus de eerste gamers die de PS5 uit de doos halen, zullen zeker genoeg videogames tot hun beschikking hebben, en ze zullen staan te popelen om de nieuwe DualSense controller in handen te krijgen. De enige voorwaarde voor toegang is een betaald abonnement op PlayStation Plus.

PlayStation Plus Collection: hoe krijg ik toegang tot titels

Zoals Sony eerder al zei, is toegang tot de PlayStation Plus Collection helemaal gratis en vanaf 19 november beschikbaar in Italië. Om er toegang toe te krijgen, heb je echter een PlayStation Plus-abonnement nodig, dat verkrijgbaar is voor 8,99 euro per maand, 24,99 euro voor drie maanden en maximaal 59,99 euro voor een jaarabonnement.

PlayStation Plus Collection: titels speelbaar vanaf dag 1

Van meet af aan bevat de PlayStation Plus Collection een aantal spannende games. De bibliotheek bevat Bloodborne, The Last of Us Remastered, Uncharted 4: End of a Thief en God of War, die alle drie PS4-exclusives zijn en nu beschikbaar zijn op PS5. De lijst met exclusives wordt gecompleteerd door Days Gone, Detroit: Become Human, Infamous Second Son, Ratchet and Clank, The Last Guardian en survival horror Until Dawn.

Titels van derde partijen zijn onder andere Batman: Arkham Knight, RPG’s Persona 5 en Fallout 4 en platformer Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Deze worden vergezeld door de shooter Battlefield 1, Call of Duty: Black Ops III – Zombies Chronicles en Final Fantasy XV Royal Edition. Als laatste, maar alleen in alfabetische volgorde, zijn dat Monster Hunter: World, de vechtgame Mortal Kombat X en Resident Evil 7: Biohazard.

PlayStation Plus Collection: alle hulp van Game Help

Een andere kleine traktatie voor gamers die toegang hebben tot de PlayStation Plus Collection is Game Help. Waar gaat het om: Zoals de naam al doet vermoeden, biedt deze speciale hulp en voordeel, exclusief voor PS5, gamers ondersteuning in tijden van nood. Zij zullen gemakkelijk hints kunnen vinden, zonder op het net te hoeven surfen en het risico te lopen ongewenste spoilers tegen te komen.