PlayStation Network werkt vandaag niet, wat is er aan de hand

Het PlayStation Network werkt sinds 1 oktober 16:40 niet meer. Er verschijnt een bericht dat gebruikers waarschuwt dat het PSN onderhoud ondergaat. Wat gebeurt er

PlayStation Network ligt er vandaag, 22 juni 2021, weer uit: alle info hier

PlayStation Network ligt er uit. Grote problemen voor de Sony dienst, die sinds 16:40 op 1 oktober de gebruikers geen toegang meer geeft tot hun persoonlijke account. Als je probeert in te loggen, krijg je een bericht te zien dat PSN onderhoud ondergaat, maar de redenen daarvoor zijn onbekend. Sommigen hebben zelfs geprobeerd een update te downloaden, zonder zichtbaar resultaat.

Op downdetector.com, een portaal dat opmerkingen van gebruikers verzamelt wanneer een dienst of app niet werkt, zijn binnen enkele minuten honderden meldingen binnengekomen. Het probleem lijkt wijdverspreid te zijn en PSN ligt in heel ItaliĆ« plat, maar niet alleen. Ook in de rest van Europa en de VS worden problemen gemeld. Het PSN-onderhoud was niet gepland, of spelers waren er in ieder geval niet van op de hoogte. Ik ben er zeker van dat Sony’s ingenieurs aan het werk zijn om de situatie op te lossen en het Play Station Network zo snel mogelijk weer operationeel te maken. We houden je op de hoogte.

Waarom PSN in onderhoud

We weten niet waarom Sony heeft besloten om het PlayStation Network plotseling in onderhoud te nemen. Het enige dat we zeker weten is dat PSN momenteel down is en gebruikers geen toegang hebben tot hun persoonlijke profielen. Waarschijnlijk heeft het Japanse bedrijf problemen ondervonden met de online dienst en heeft het besloten PSN voorlopig offline te halen. We zullen het verhaal blijven volgen en u op de hoogte houden.

Update 18:45 uur. PSN is weer in de lucht.