Wat is sttr?

Afkorting voor de Swinkelcentrum Business Technology Tvervallenr programma, een federaal programma dat onderzoeks- en ontwikkelingsfondsen toekent aan kleine bedrijven die samenwerken met non-profit onderzoeksinstellingen om hen aan te moedigen gezamenlijk hun technologisch potentieel te verkennen en nieuwe technologieën te innoveren die commercieel beschikbaar zullen worden gemaakt voor het publiek. STTR is vergelijkbaar met het SBIR-programma maar omvat de samenwerking met een onderzoeksinstelling. Het programma is bedoeld om kleine bedrijven te helpen concurreren met grote bedrijven die meer middelen hebben voor onderzoek en ontwikkeling en vervolgens de Amerikaanse economie te stimuleren door de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe technologieën aan te moedigen.

Om in aanmerking te komen voor een STTR-prijs, moeten bedrijven:

  • In Amerikaanse handen zijn en onafhankelijk worden beheerd
  • Wees voor winst
  • Heb 500 of minder werknemers
  • In tegenstelling tot het SBIR-programma hoeft de hoofdonderzoeker niet in dienst te zijn van het bedrijf.

Om in aanmerking te komen voor een STTR-prijs moet de onderzoeksinstelling die samenwerkt met het kleine bedrijf:

  • Gevestigd zijn in de VS.
  • Wees een non-profit hogeschool of universitair onderzoekslaboratorium, een binnenlandse non-profit onderzoeksorganisatie of een federaal gefinancierde onderzoeks- en ontwikkelingsinstelling.

Het STTR-programma kent drie fasen. Ten eerste wordt aan het bedrijf federaal geld toegekend voor onderzoek naar de verdienste van de technologie. Ten tweede wordt er extra geld toegekend voor de ontwikkeling van de technologie. De derde stap is het commercialiseren van de nieuwe technologie, die het bedrijf moet financieren zonder federale onderscheidingen.

Het STTR-programma wordt gecoördineerd door de Small Business Administration.