Small Business crm

Klantrelatiebeheer voor kleine bedrijven is het cultiveren van klantcommunicatie, marketing en verkoop door middel van technologie die specifiek is ontworpen voor een klein bedrijf. Veel kleine bedrijven zullen niet profiteren van krachtige CRM-software omdat ze niet over het personeel beschikken om de technische details te beheren en ze de prijzen niet kunnen betalen. CRM voor kleine bedrijven is echter afgestemd op de behoeften van een kleinere organisatie.

Klantrelatiebeheer biedt bedrijven uitgebreide gegevens over hun klanten, zodat ze diensten of producten kunnen verkopen op basis van wat klanten werkelijk willen. CRM helpt bedrijven een betere klantenservice te bieden, effectiever cross- en up-selling te bieden, bestaande klanten te behouden en hun klanten beter te begrijpen. Hoewel de term klantrelatiebeheer het meest wordt gebruikt om zakelijke klantrelaties te beschrijven, beheren CRM-systemen ook zakelijke contacten, klanten en verkoopleads. Het zijn doorgaans flexibele platforms die een verscheidenheid aan services bieden om de verkoop te verbeteren

Aanbevolen lezing: Wat is CRM-software?

Het verschil tussen CRM voor ondernemingen en kleine bedrijven

Doorgaans worden CRM-applicaties beschouwd als bedrijfsapplicatiesoftware die is ontworpen voor grote bedrijven met veel modules. Softwareoplossingen voor grote bedrijven vereisen vaak meerdere medewerkers of zelfs teams om succesvol te implementeren en te gebruiken. Dat niveau van gegevensanalyse en softwarebeheer kan IT-personeel vereisen, en kleine bedrijven hebben dat meestal niet beschikbaar. Enterprise CRM bevat vaak business intelligence- en analysefuncties voor het verwerken van grote hoeveelheden klantgegevens uit meerdere applicaties. Voor bedrijven die goederen verkopen, heeft het vaak ook functies voor bedrijfsbeheer, zoals voorraadbeheer.

CRM-software die is ontworpen voor kleine bedrijven, is daarentegen soms meer aanpasbaar en flexibel, vooral wat betreft prijzen. Hierdoor kan een klein bedrijf alleen de functies kiezen die ze nodig hebben en de betaling die ze zich kunnen veroorloven. CRM voor kleine bedrijven kan ook kleinere hoeveelheden gegevens verwerken, zodat bedrijven niet overweldigd worden door klantinformatie. Idealiter zou het gemakkelijk te leren en te gebruiken moeten zijn, zodat IT-personeel niet constant beschikbaar hoeft te zijn om technische problemen op te lossen of een team te leren hoe ze het platform moeten gebruiken.

CRM-functies voor kleine bedrijven

CRM-platforms bieden een schat aan functies voor bedrijven. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten:

  • Meldingen bij elke klantinteractie (via zakelijke accounts, e-mails, sociale media, enz.)
  • Applicaties die ontwikkelaars kunnen ontwerpen om verbinding te maken met bestaande software (monday.com is hier een fantastisch voorbeeld van)
  • Integraties met andere zakelijke apps
  • Cloud-hostingservices
  • Automatisering van tijdrovende, achterliggende taken zodat werknemers van kleine bedrijven aan andere dingen kunnen werken

Twee CRM-software voor kleine bedrijven om op te merken zijn HubSpot en monday.com. HubSpot is een van de meest populaire marketing- en CRM-opties voor kleinere organisaties. Bedrijven kunnen kiezen welke segmenten ze de kosten willen beheersen. monday.com, ondanks dat het bekend staat om zijn projectmanagement, biedt ook een CRM-platform met uitzonderlijke integratiemogelijkheden en verkoop- en klantenbeheer.

Top 5 CRM-vragen

1. Wat is CRM?
2. Wat is sociale CRM?
3. Wat is een CRM-dashboard?
4. Wat is een bedrijfstoepassing?
5. Wat is ERP voor kleine bedrijven?