Efficiënt werken vanaf elke plek – met de juiste accessoires

Sponsored

Versneld door de pandemie is de manier waarop we werken, en vooral waar we werken, aanzienlijk en waarschijnlijk blijvend veranderd. Met de juiste apparatuur kunnen bedrijven de best mogelijke voorwaarden scheppen voor hun werknemers om ook in de toekomst efficiënt, comfortabel en flexibel te kunnen werken.

Zelden eerder is de manier waarop we werken zo snel op zijn kop gezet als we de afgelopen maanden hebben meegemaakt: Het thuiskantoor werd voor velen een permanente tussenstop, anderen wisselden voortdurend tussen werken op kantoor en thuis. En sommigen moesten tussendoor om verschillende redenen aan de weg werken. Voor de meesten van ons bracht dit grote uitdagingen mee en stelde het vaak het geduld en de veerkracht van zowel werknemers als werkgevers op de proef.

Niettemin zal thuiswerken of flexibel schakelen tussen kantoor en thuiswerk na de pandemie waarschijnlijk blijven bestaan en zelfs een grotere rol gaan spelen dan voorheen. Werkgevers zouden er goed aan doen zich hier mentaal en concreet op voor te bereiden en nu reeds na te gaan welke voorwaarden zij voor hun werknemers moeten scheppen om hen in staat te stellen op deze nieuwe manier te werken en dit zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Een belangrijk aspect hiervan zijn de benodigde computeraccessoires: wie flexibel van werkplek wil veranderen en tussendoor in de trein of het vliegtuig wil werken, heeft speciale apparatuur nodig – van externe opslagoplossingen via beeldscherm- en netwerkadapters tot zo draagbaar mogelijke dockingstations, er zijn gelukkig genoeg verstandige oplossingen voor dergelijke scenario’s.

Wat telt bij de aanschaf van accessoires

Als particuliere gebruiker kunt u adapters en dockingstations meestal vinden bij de desbetreffende online retailers en marktplaatsen. Om verschillende redenen moeten bedrijven de randapparatuur waarmee zij hun werknemers willen uitrusten, echter kopen bij leveranciers die in dergelijke producten gespecialiseerd zijn. Dit is de enige manier om kwaliteit, compatibiliteit en vooral veiligheid te garanderen.

De specialist op het gebied van connectiviteitsoplossingen StarTech.com biedt bijvoorbeeld niet alleen een groot portfolio aan dockingstations, adapters, kabels en meer uit één hand, maar garandeert ook dat ze onderling compatibel zijn, evenals met gangbare besturingssystemen en bestaande standaarden zoals USB, VESA en Thunderbolt. Bovendien kunnen klanten voor de aankoop op de afzonderlijke productpagina’s alle relevante certificaten en attesten voor de hardware bekijken en er zo vooraf zeker van zijn dat ze in hun eigen infrastructuur passen en voldoen aan de respectieve specificaties.

StarTech.com hecht bijzonder veel waarde aan de kwaliteit en duurzaamheid van zijn producten en laat ze daarom testen door onafhankelijke laboratoria – dit zorgt ervoor dat elke kabel en elke adapter voldoet aan de hoogste gebruikseisen en maximale duurzaamheid biedt. Alle instructies, specificaties en handleidingen voor het oplossen van problemen zijn ook te allen tijde online beschikbaar.

Welke randapparatuur is nuttig?

De moderne laptops zijn tegenwoordig gelukkig erg licht en compact, maar door hun ontwerp missen ze helaas vaak essentiële aansluitingen. Het belangrijkste element voor flexibel en mobiel werken met een laptop zijn daarom de zogenaamde multipoort-adapters. Deze kleine kastjes worden aangesloten op een vrije USB-poort op de laptop en vervolgens uitgebreid met aansluitingen voor netwerkkabels, externe beeldschermen en andere USB-aansluitingen. Op die manier kunnen werknemers hun laptop snel en gemakkelijk aansluiten op de hardware die daar beschikbaar is op elke werkplek waar ze naartoe gaan – of bijvoorbeeld onderweg een Ethernet- of HDMI-kabel in hun laptop steken, afhankelijk van de situatie.

Docks en adapters zijn een belangrijk element voor het werken met een laptop.

Als werknemers veel onderweg zijn en afhankelijk zijn van hun mobiele telefoon – of het nu is om te bellen of om online te gaan – wordt de batterij van de smartphone al snel een knelpunt. Met geschikte oplaadkabels voor iPhones of Android-toestellen kan de grote accu van de laptop worden gebruikt om de smartphone op te laden wanneer er geen stopcontact in de buurt is.

Wie veel videogesprekken voert en vertrouwt op een klassieke bedrade headset, maar geen 3,5 mm jack-plug meer op de laptop vindt, kan de situatie ook verhelpen met een geschikte audio-adapter – en zonder zelfs maar een USB-sleuf kwijt te raken.

En voor scenario’s waarin externe opslagmedia zoals SATA SSD’s, HDD’s of zelfs SD-kaarten moeten worden gebruikt, kunnen laptops zonder kaartlezer of SATA-poort ook compatibel worden gemaakt met speciaal ontwikkelde adapters.

Flexibel en toekomstbestendig

Verder zijn er tal van andere oplossingen voor mobiel of bijzonder flexibel stationair werken. StarTech.com – dat niet voor niets als motto heeft “Hard-to-find made easy” – biedt op zijn website een gebruiksvriendelijke aansluitassistent waarmee geïnteresseerde bedrijven gratis en vrijblijvend kunnen zoeken naar de juiste adapter, kabel of dock op basis van hun specifieke eisen. Dit is niet alleen praktisch, maar wijst ook op oplossingen waar men soms zelf nog niet eens aan heeft gedacht.

De Connection Wizard van StarTech.com maakt het vinden van de juiste accessoires heel eenvoudig.

De komende maanden en jaren zal de manier waarop we werken echter veranderen: Er is nauwelijks een scenario dat niet kan worden gerealiseerd en efficiënt gemaakt met de juiste adapters en docks. En met de juiste partner voor dergelijke randoplossingen kunnen bedrijven niet alleen de toekomst ontspannen tegemoet zien, althans in dit opzicht, maar ook hun werknemers de optimale oplossingen voor hun respectieve behoeften bieden.

(ID:47507726)