Bechtle en Xelion werken samen

Communicatie-oplossingen beleven een opleving als gevolg van de Corona-pandemie. Het IT-systeemhuis Bechtle breidt nu ook zijn UCC-portfolio uit en heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met de aanbieder van communicatieoplossingen Xelion.

De Nederlandse aanbieder van communicatieoplossingen Xelion versterkt zijn positie op de Duitse markt en heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met het IT-systeemhuis Bechtle. Volgens Jan Böttcher, Country Director DACH bij Xelion, is de samenwerking een “mijlpaal in de verdere expansie” van het bedrijf. Vanaf nu kunnen alle Bechtle-bedrijven de cloud-telefonieoplossing van Xelion aan hun klanten aanbieden. De dienstverlener breidt zo zijn aanbod van digitale werkplekproducten uit.

“Met Xelion hebben we nu weer een telecommunicatieoplossing in ons portfolio die onze klanten ondersteunt op hun weg naar een moderne en digitale werkwereld,” legt Ralf Beck, Hoofd Software Product Management Infrastructure bij Bechtle, uit. “De timing voor de samenwerking is ideaal. Vanaf nu krijgen onze klanten een krachtige oplossing die mobiel werken snel en eenvoudig ondersteunt.”

Aanbod voor de moderne werkplek

Het Xelion-portfolio is vooral gericht op middelgrote bedrijven. Via het VoIP-telefoonsysteem Xelion 7 zijn medewerkers overal bereikbaar via hun telefoonnummer op kantoor, ongeacht het toestel – of het nu een softphone, smartphone, DECT- of bureautelefoon is. Hierdoor kunnen zij flexibel en plaatsonafhankelijk werken. Bovendien zijn verdere functies zoals oproeproutering, wachtrijen met positiemelding, voicemails en aanwezigheidsweergave van Outlook-afspraken beschikbaar. Er is ook een chatfunctie en integratie van de berichtendienst WhatsApp. Andere functies van het communicatieplatform zijn onder meer contactcenterfuncties zoals wallboards, vaardigheidsroutering, meeluisteren, rapportage en gespreksopname. Er is ook connectiviteit met CRM- en ERP-systemen.