AI-monitoring voor Cloud Foundry van Dynatrace

Dynatrace, leverancier van producten voor digitaal prestatiebeheer, biedt nu een volledig geautomatiseerde, op kunstmatige intelligentie gebaseerde applicatie voor prestatiemonitoring voor “Cloud Foundry”. Een “Bosh”-toevoeging is ontworpen om transparantie te bieden voor transacties, van de gebruiker via alle componenten van het platform naar de IaaS zonder enige configuratie-inspanning.

In tegenstelling tot andere monitoringoplossingen kan Dynatrace zichzelf integreren in Cloud Foundry’s op Garden-runC gebaseerde containers, aldus de fabrikant. Hierdoor kan de software automatisch applicaties en microservices monitoren die in Cloud Foundry draaien, evenals het Cloud Foundry-platform zelf. De Dynatrace Bosh add-on breidt deze functies uit, zodat gebruikers de “Dynatrace One Agent” zonder configuratie op alle Cloud Foundry-componenten kunnen installeren.

Dit stelt hen in staat hun ontwikkelingsprocessen te stroomlijnen en toegevoegde waarde uit hun Cloud Foundry-installaties te halen. Dit omvat een snelle ontwikkeling van cloud-native applicaties, lagere operationele kosten en een snellere levering van bedrijfswaarde aan gebruikers.

Alois Reitbauer, Vice President en Chief Technical Strategist bij Dynatrace, legt uit: “Samen met Cloud Foundry stellen we ondernemingen in staat om digitale innovatie te versnellen door een snellere migratie naar cloud-native applicaties. Met behulp van onze nieuwe BOSH add-on, kan Dynatrace automatisch alle applicaties en microservices in een Cloud Foundry cluster ontdekken en monitoren – evenals het Cloud Foundry platform zelf.”

In combinatie met de AI-mogelijkheden van Dynatrace zouden bedrijven diepgaand inzicht krijgen in de prestaties van microservices en interacties. Dit zou gebruikers in staat stellen om prestatieproblemen in de hele infrastructuur op te sporen, ondersteund door automatisering, en microservice-installaties in elk stadium van de levenscyclus te optimaliseren om sneller waarde te leveren.