Technologie mag geen doel op zich zijn

Het FIT Congres 2019 brengt op 28 november vrouwelijke ondernemers, managers en experts samen om te netwerken en ideeën uit te wisselen over kansen en uitdagingen. Simone Krüger, hoofd IM B2B Marketing bij Samsung, spreekt over de nieuwe wendbaarheid in het bedrijfsleven.

ITB: Hoe ziet de toekomstige realiteit van het werkende leven eruit?

Krüger: De manier waarop we leven en werken is aan het veranderen. Los van plaats en tijd hebben werknemers toegang tot bedrijfsgegevens om comfortabel en flexibel te kunnen werken vanaf elke locatie. Vooral jongere werknemers – generatie Y – streven naar een nieuw evenwicht tussen werk en privéleven, naar zelfbeschikking en realisatie. Werk moet zo goed mogelijk in het leven worden ingepast, en daarom bestaat de moderne werkdag niet meer uit “negen-tot-vijf”.

ITB: Welke oplossingen biedt Samsung?

Krüger: Bij Samsung hebben we bij onze ontwikkelingen niet de balans tussen werk en privé voor ogen, maar de combinatie van werk en privé. Met onze mobiele oplossingen geven we werknemers tools waarmee ze hun werkdag kunnen organiseren op een manier die in hun leven past. Nieuwe technologieën mogen daarom nooit verworden tot een doel op zich, maar moeten de werkprocessen vereenvoudigen en versnellen. Om dit te laten slagen, moeten mobiele oplossingen zich aanpassen aan de gewoonten van de mensen – en niet andersom. Naast de feilloze functionaliteit van de toestellen is ook hun eenvoudige en intuïtieve gebruiksvriendelijkheid belangrijk. Tegelijkertijd stellen mobiele technologieën en de daarmee gepaard gaande werkwijzen nieuwe eisen aan bedrijfs- en managementstructuren. Hiërarchieën vallen weg, kennissilo’s worden doorbroken en werknemers werken samen in flexibele teams over de grenzen van afdelingen, bedrijven en landen heen. Maar hoe digitaler ons werk en hoe mobieler ons kantoor wordt, hoe meer één valuta aan waarde wint: veiligheid. Bedrijven investeren veel tijd en geld om hun systemen te beschermen tegen aanvallen en om hun werknemers hiervoor optimaal op te leiden. Erst wenn Unternehmen die Datensicherheit gewährleisten können, kann die Digitale Transformation sicher und erfolgreich Einzug halten.

► Mehr Informationen zum FIT-Kongress 2019

 

.mybutton {background-color:#BE0A26;display:inline-block;cursor:pointer;color:#ffffff;font-size:15px;padding:13px 31px;width:60%;}.mybutton:hover {background-color:#f02603;}.mybutton:active {position:relative;top:1px;}