Ik krijg geen WhatsApp-meldingen: waarom hij niet overgaat en geen berichten ontvangt

Het niet ontvangen of horen van WhatsApp-meldingen is een van de meest voorkomende problemen waar gebruikers mee te maken krijgen: hier is hoe je het oplost

Waarom krijg ik geen WhatsApp-meldingen? Waarom gaat WhatsApp niet over? Hoe vaak heb je jezelf deze vragen gesteld zonder een plausibel antwoord te vinden. WhatsApp is een van de applicaties die ertoe hebben bijgedragen dat smartphones alomtegenwoordig zijn in het leven van miljoenen mensen, maar in sommige gevallen heeft het dat ook bemoeilijkt. Het probleem van de WhatsApp-notificaties is een van de ergste nachtmerries, vooral voor wie niet zonder de berichten-app kan.

Helaas werken de WhatsApp-notificaties niet altijd perfect: in veel gevallen ontvang je geen berichten van je vrienden, of WhatsApp speelt niet af en je hebt moeite om te beseffen dat je een muzieknoot of afbeeldingen hebt ontvangen. Wat moet u in deze gevallen doen? Een nieuwe smartphone kopen? Natuurlijk niet. Dit is een heel normaal probleem dat in enkele minuten kan worden verholpen. Als je geen WhatsApp-meldingen ontvangt, zijn daar verschillende redenen voor: gebrek aan datanetwerk, problemen met app-machtigingen, problemen met de app-versie.

Hoe WhatsApp-meldingen oplossen

Om WhatsApp-berichten te ontvangen, moet je smartphone correct zijn geconfigureerd. Als je geen meldingen van de app ontvangt, moet je enkele functies van je smartphone controleren.

Voreerst moet je controleren of je apparaat is verbonden met het datanetwerk of met Wi-Fi. Zonder internetverbinding kun je geen WhatsApp-berichten ontvangen. Als uw datanetwerk in orde lijkt, controleer dan of uw smartphone niet op stil staat ingesteld. Als WhatsApp niet overgaat, komt dat wellicht omdat er geen volume op je telefoon staat.

Als je een Android-smartphone gebruikt, is het datagebruik mogelijk beperkt door apps op de achtergrond en worden WhatsApp-notificaties hierdoor geblokkeerd. Om dit te controleren ga je naar Instellingen, dan Apps en dan WhatsApp. Tik vervolgens op “Gegevensgebruik” en zorg ervoor dat “Achtergrond app-gegevens beperken” niet is aangevinkt.

Een andere reden waarom WhatsApp niet overgaat, is de batterij van je smartphone. Als je batterij minder dan 15-20% meegaat, is de kans groot dat je energiebesparing hebt ingeschakeld en WhatsApp-meldingen blokkeert. In deze gevallen is de enige oplossing je smartphone in de oplader te stoppen.

Als je deze gids hebt gelezen en geen oplossing hebt gevonden voor WhatsApp dat niet piept, hoef je alleen maar te updaten naar de nieuwste versie van WhatsApp. Als u een oudere versie van de app hebt, kan dit conflicteren met het besturingssysteem van uw smartphone. Om WhatsApp bij te werken, ga je naar de Google Play Store of App Store en ga je naar de sectie app-updates.