Hoe stickers te versturen op WhatsApp

WhatsApp heeft stickers geïntroduceerd in zijn chats, zowel in afzonderlijke chats als in groepschats. Ze versturen is heel eenvoudig: zo doe je dat

Dat de verschillende sociale en berichtenplatforms elkaar naar de kloten helpen, is intussen een bekend feit. Kijk maar naar de Stories die Snapchat lanceerde en die vervolgens (nog succesvoller) werden overgenomen door Instagram, Facebook, WhatsApp en, binnen een paar maanden, LinkedIn en YouTube. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat WhatsApp heeft besloten om stickers te introduceren, die zoveel succes hebben gehad op Telegram en Facebook Messenger.

In eind oktober en begin november 2018, in feite, besloot het instant messaging-platform in handen van Facebook om de mogelijkheden die zijn gebruikers hebben om met elkaar te communiceren verder uit te breiden door stickerpakketten toe te voegen aan de reeds bestaande GIF’s en emoji. En volgens de beste WhatsApp-traditie is het verzenden van stickers in gesprekken een uiterst eenvoudige handeling die geen speciale technische kennis vereist. Als je dit niet weet en wilt weten hoe je stickers verstuurt op WhatsApp, kun je dit doen door de volgende gids te lezen.

Hoe stickers te versturen op WhatsApp

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je de nieuwste versie van WhatsApp op je smartphone hebt geïnstalleerd. Open de App Store of Play Store (afhankelijk van of u een iPhone of Android-smartphone hebt) en controleer op eventuele updates. Als je klaar bent, open je WhatsApp en voer je een van de vele individuele en groepsgesprekken in die je actief hebt. Tik in het veld om een nieuw bericht te typen en wacht tot het toetsenbord van uw smartphone opengaat. Klik nu op het smiley gezichtje links van de spatiebalk en, in het nieuwe scherm dat opent, selecteer het icoontje met het vierkantje met het omgeklapte hoekpunt. Hiermee krijg je toegang tot de stickers die al in WhatsApp zijn geïnstalleerd en die je naar iedereen kunt sturen: klik gewoon op de sticker van je keuze en verstuur hem als een gewoon bericht.

Hoe stickers toevoegen aan WhatsApp

Als de stickerpakketten die al in WhatsApp zitten niet genoeg zijn, kun je nieuwe toevoegen vanuit een winkel binnen de app. Zoals u misschien hebt gemerkt, is er een “+”-knop aan het eind van de lijst met stickers die al beschikbaar zijn, en als u daarop klikt, komt u bij meer stickers die u kunt installeren en gebruiken op de manier die ik zojuist heb beschreven.