Amazon spreekt vermeende rechtsonzekerheid voor Amazon-handelaren tegen

Nadat de Duitse handelarenvereniging (Händlerbund) beweerde dat Amazon-handelaren het risico liepen om waarschuwingen te krijgen, heeft Amazon nu gereageerd op de kwestie. Zij voldoet aan de wettelijke vereisten en de beweringen van de Händlerbund betreffende het gebrek aan rechtszekerheid zijn onjuist. Update: De Händlerbund heeft hier opnieuw op gereageerd.

De volgende verklaring van de persafdeling van Amazon bereikte de IT-BUSINESS redactie in reactie op de waarschuwing van de Händlerbund Management AG tegen verkopen op Amazon:

“Natuurlijk voldoet Amazon aan alle wettelijke eisen. De beweringen van de Händlerbund betreffende de rechtszekerheid van de verkoop op Amazon zijn onjuist. Het bieden van een wettelijk veilige omgeving voor alle verkopers op ons platform is een van de belangrijkste taken van de teams die verantwoordelijk zijn voor onze marktplaatsactiviteiten.

Dit omvat ook de tenuitvoerlegging van de wet tot wijziging van het burgerlijk wetboek om consumenten beter te beschermen tegen kostenvallen in de elektronische handel (“Cost Trap Act”), als onderdeel waarvan de verplichte vermelding van de bestelknop met “Nu kopen” op tijd op 1 augustus 2012 werd ingevoerd. Klanten ontvangen ook de nodige informatie voor een weloverwogen aankoop op de definitieve bestelpagina, met inbegrip van de essentiële kenmerken van de goederen, de totale prijs en eventuele verzendkosten. Bovendien kunnen handelaren desgewenst hun algemene voorwaarden uploaden naar het Amazon-platform en deze zo op verschillende plaatsen op de website weergeven en koppelen.”

Update: reactie Händlerbund

De Händlerbund reageerde op haar beurt op de antwoorden van Amazon in haar weblog OnlinehändlerNews.de als volgt: De antwoorden van Amazon bevestigden “dat er bij Amazon helemaal geen kennis is van de Duitse regelgeving inzake consumentenbescherming”. Het feit dat de bestelknop een ander etiket heeft gekregen en dat “de wettelijk vereiste informatie in principe op de overzichtspagina van de bestelling te vinden is”, voldoet niet aan de wettelijke vereisten. Het platform had ook “een aantal andere fouten”.

Discussieer met ons op ons forum.