Wat is een Apple Watch?

De Apple Watch is een smartwatch die werkt als een klein draagbaar computerapparaat dat om de pols van een gebruiker wordt gedragen. De Apple Watch werd officieel aangekondigd op 9 september 2014 en de beschikbaarheid van het nieuwe apparaat wordt begin 2015 verwacht.

De prijzen voor de Apple Watch beginnen bij $ 349. Hoewel de meeste analisten verwachtten dat het apparaat onder de naam Apple iWatch zou worden uitgebracht, verraste Apple velen door af te wijken van het “i” -patroon van de naamgeving van zijn nieuwe apparaten, zoals de iPod, iPhone en iPad.

Hoe werkt de Apple Watch?

De Apple Watch is ontworpen om te koppelen of verbinding te maken met een ander Apple iOS-apparaat zoals de iPhone om Apple Watch-specifieke inhoud naar het apparaat te sturen. Gebruikers moeten zelfs een iPhone 5 of nieuwer op de smartwatch hebben aangesloten om toegang te krijgen tot de volledige reeks functies van Apple Watch.

Er zijn drie stijlen van de oorspronkelijke Apple Watch beschikbaar: een roestvrijstalen standaardversie, een Apple Watch Sport-model en een 18K gouden Apple Watch Edition. Elke stijl is verkrijgbaar in een van de twee maten: 38 mm (1.49 inch) of 42 mm (1.65 inch).

Functies in de Apple Watch

De Apple Watch heeft een Retina-display dat wordt beschermd door een Sapphire-scherm en gebruikt zowel een aanraakscherm als een Digital Crown-wiel voor de bediening van de interface.

Wat functies betreft, heeft de Apple Watch de mogelijkheid om te bellen, beller-ID te controleren en toegang te krijgen tot visuele voicemail, sms-berichten te verzenden en te ontvangen, toegang te krijgen tot voorraad- en weerupdates, fitnessmogelijkheden te bieden via hartslag- en andere gezondheidsmonitorsensoren, kaart aanbieden coƶrdinaten en richtingen, en meer.

De Apple Watch biedt ook ondersteuning voor populaire Apple iOS-functionaliteit, zoals de Siri-spraakassistent en Apple Pay mobiele betalingsservice.

Apple Watch Series 2 debuteerde in 2016

Apple kondigde in de herfst van 2016 een bijgewerkte versie van het horloge aan. De Apple Watch Series 2 debuteerde op 16 september 2016, met onder meer een krachtigere dual-core S2-processor, ingebouwde GPS-ondersteuning en waterdichtheid. Apple heeft ook aangekondigd dat het het originele horloge-apparaat met dezelfde S2-processor zou bijwerken en het zou verkopen als de Apple Watch Series 1.