Geräuschlose Smart-Managed-Switches

D-Link hat die sieben Gigabit-Smart-Managed-Switches seiner für KMU und Homeoffices vorgesehenen DGS-1100V2-Serie ohne Lüfter designt und mit fünf bis 24 Ports ausgestattet. Mit den Switches sei es möglich, den Datenverkehr zu priorisieren, etwa für die Videoüberwachung.

Die Gigabit-Switch-Modelle der DGS-1100V2-Reihe von D-Link mit fünf bis 24 Ports verfügen teilweise über PoE-Optionen. Het ventilatorloze ontwerp zorgt voor een stille en energiezuinige werking, terwijl bandbreedtebeheerfuncties en diagnostische en probleemoplossingshulpmiddelen beschikbaar zijn om te voldoen aan de behoeften van kleinere netwerken. Er kan prioriteit worden gegeven aan verkeer van kritieke netwerktoepassingen zoals VoIP, videoconferencing, IPTV of IP-videobewaking via surveillance of voice VLAN.

Laag 2-functies zoals loopbackdetectie (LBD), IEEE 802.3x flow control en link aggregation zijn ontworpen om de beschikbaarheid van het netwerk te garanderen. Static MAC maakt het mogelijk om voor bepaalde poorten een MAC whitelist op te stellen en zo de netwerktoegang te beperken tot geautoriseerde apparaten. Storm Control bewaakt broadcast-, multicast- of onbekend unicast-verkeer en begint pakketten die het netwerk zouden kunnen overspoelen te blokkeren of te laten vallen zodra de vooraf gedefinieerde drempel wordt overschreden. Dankzij IGMP Snooping wordt het dataverkeer efficiënt doorgestuurd en wordt bandbreedte bespaard in de netwerkdoorvoer.

D-Link biedt verschillende servicepakketten voor zijn switches: De gratis “D-Link Assist Next Business Day Service” is van toepassing op D-Link-producten met een garantie van vijf jaar of een beperkte levenslange garantie. De “D-Link Assist Same Business Day Service” is bedoeld voor bedrijven die systemen met een hoge beschikbaarheid leveren en een snelle respons op ondersteuning binnen de normale kantooruren nodig hebben. Er is ook een optie om de garantie met drie jaar te verlengen.