O2 herstructureert indirecte verkoop

Mobiele provider O2 bundelt zijn indirecte verkoopkanalen en bemenst ze met een dubbel topmanagement. In de toekomst zal Thomas Wernet zich ontfermen over de nationale verkooppartners, terwijl Heiko Hambückers zich zal ontfermen over de regionaal gepositioneerde dealers. Er is ook een verandering in het target bonus model.

O2 heeft op 1 januari zijn indirecte verkoop geherstructureerd. Daarbij werden de verschillende kanalen gebundeld en kregen zij een dubbele leiding. In de functie van Director Key Account Management is Thomas Wernet verantwoordelijk voor de nationaal gepositioneerde partners. Hiertoe behoren coöperaties, distributeurs, grootschalige verkooppunten en dienstverleners. De regionale verkooppartners, waartoe ook de winkels behoren, worden behartigd door Heiko Hambückers als Directeur Indirecte Verkoop.

Bovendien zal er een wijziging komen in de betaling van provisies: sinds het begin van het jaar is er een afzonderlijke doelstellingsovereenkomst van kracht voor het afsluiten van prepaid- en vaste-termijncontracten. De mobiele-netwerkexploitant heeft geen informatie verstrekt over hoe dit er precies uitziet.