LG stapt uit de smartphonemarkt

De smartphonemarkt is zeer concurrerend. Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern LG trekt nu de stekker uit het bedrijf. In plaats daarvan richt het concern zich op andere groeigebieden, zoals elektrische voertuigen, IoT en kunstmatige intelligentie.

Een grote smartphonefabrikant neemt nu afscheid van de sterk concurrerende markt: LG Electronics doet afstand van zijn mobiele telefoondivisie. In het persbericht rechtvaardigt de Zuid-Koreaanse fabrikant het besluit door te zeggen dat het een strategische beslissing is om uit de “ongelooflijk concurrerende sector van de mobiele telefoons” te stappen. Vooral omdat LG’s smartphonedivisie al jaren verlies lijdt. De inkomsten voor het volledige jaar 2020 bedroegen 4,66 miljard dollar. Tegelijkertijd bedroeg het bedrijfsverlies over het gehele jaar $750,63 miljoen. Alleen al in het vierde kwartaal lag de omzet 9,2 procent lager dan in het voorgaande kwartaal. Het elektronicabedrijf zei dat dit te wijten was aan een tekort aan 4G-chipsets en de trage verkoop van premium smartphones op overzeese markten.

Tot de zomer

De afbouw van de mobiele-telefoondivisie zal naar verwachting op 31 juli 2021 zijn voltooid, aldus het bedrijf. De huidige LG-telefooninventaris zal echter te koop aangeboden blijven worden. De groep zal ook gedurende een bepaalde periode service-ondersteuning en software-updates aan zijn klanten blijven leveren. Het zal tijdens het hele proces ook nauw samenwerken met leveranciers en zakenpartners.

Nieuwe focus

Met de sluiting van de smartphonesector wil het bedrijf zijn middelen in de toekomst richten op groeigebieden zoals de productie van componenten voor elektrische voertuigen, connected devices, smart homes, robotica en kunstmatige intelligentie (AI). In de toekomst wil LG zijn knowhow op het gebied van mobiele telefonie verder benutten en technologieën ontwikkelen die verband houden met mobiliteit, zoals 6G, om zijn concurrentievermogen in andere bedrijfssectoren verder te versterken. Kerntechnologieën die LG in de twintig jaar van zijn mobiele activiteiten heeft ontwikkeld, zullen ook worden behouden en toegepast op bestaande en toekomstige producten.