Action IT breidt product management uit

Terwijl veel distributeurs het moeilijk hebben in de turbulente IT-markt, blijft Action IT zich richten op groei. Na de verhuizing naar een groter gebouw heeft het in Paderborn gevestigde bedrijf nu enkele “oude rotten” kunnen aanwerven om het bedrijf met hun bewezen expertise vooruit te stuwen.

Action IT investeert zwaar in personeel, nauwelijks driekwart jaar na de verhuizing naar het nieuwe pand. Met name de inkoopafdeling is enorm gegroeid.

Patrick Vogt gaat groei in opslag en SSD stimuleren.

Patrick Vogt gaat groei in opslag en SSD stimuleren.

Een nieuwkomer is Patrick Vogt. Hij is geboren in München en werkte het laatst bij Littlebit. Daarvoor was hij jarenlang verantwoordelijk voor de inkoop van DRAM en SSD’s bij MemQ, het vroegere COS Memory, en bij COS Asia. “Wij zijn altijd al sterk geweest in de geheugenbusiness, maar met Patrick aan onze zijde profiteren wij van de vaardigheden van een internationaal erkende en zeer ervaren full professional. Samen met hem zullen we onze bestaande kernactiviteiten uitbreiden en verwachten we de komende maanden aanzienlijke groeipercentages in dit bedrijfsgebied.”

Nieuwe productgebieden

Fernando Ordonez bouwt printerdivisie bij Action IT.

Fernando Ordonez bouwt printerdivisie bij Action IT.

Met Fernando Ordonez wil Action IT zich in de toekomst beter positioneren op het gebied van printers en scanners. Ordonez heeft tien jaar voor Api gewerkt, daarna vier jaar voor B.com, waar hij het laatst verantwoordelijk was voor de inkoop van printers en randapparatuur. Gernot Sonnek, tevens oprichter en managing director bij Action IT, geeft toe: “Printers waren onze achilleshiel op onze weg om een one-stop-shop te worden voor integrators en gespecialiseerde dealers.” Met Fernando Ordonez, zegt hij, heeft Action IT een van de meest capabele mensen kunnen aantrekken als het gaat om de aankoop van printers en scanners, omdat hij een uniek gevoel voor markten en producten meebrengt.

Pearl Seeker Found

Marcus Mintrop brengt zijn ervaring in grafische kaarten mee.

Marcus Mintrop brengt zijn ervaring in grafische kaarten mee.

Een andere nieuwkomer is Marcus Mintrop, de voormalige inkoopmanager van Astra gedurende vele jaren. In de afgelopen jaren heeft hij verschillende Aziatische fabrikanten geholpen voet aan de grond te krijgen op de Europese markt en private labels te positioneren op de Duitse markt. Zijn focus bij Action IT ligt op het uitbreiden van de VGA-activiteiten. Volgens Mintrop is de markt voor grafische kaarten een heel bijzonder segment. Aan de ene kant voorzien AMD en Nvidia in bijna alle behoeften, maar aan de andere kant zijn er talloze fabrikanten die verschillende producten ontwikkelen op basis van hun chipsets.

Veel is inwisselbaar, maar men kan ook “juweeltjes vinden” onder de fabrikanten die een groot potentieel hebben en echt uitzonderlijke goederen produceren. Dit moet echter aan de markt worden gecommuniceerd en de juiste klanten moeten worden aangesproken.

“De gamingmarkt en het duurdere segment van werkstations zijn hier bijzonder relevant. Met onze nieuwe productstrategieën zullen we proberen onze rol in de vakhandel en bij de inkoopverenigingen verder uit te breiden”, zo omschrijft Marcus Mintrop zijn eigen rol bij Action IT.

Verdere uitbreiding gepland

Hoewel er al enkele belangrijke nieuwe aanwinsten zijn, wil Action IT geen pauze inlassen. “We zijn van plan om meer strategisch belangrijke posities in te vullen. Wij zijn momenteel in gesprek met potentiële werknemers, maar er is nog niets klaar om op dit moment bekend te worden gemaakt,” benadrukt algemeen directeur Mark Scherer.