Brocade breidt partnerprogramma uit

Brocade breidt partnerprogramma uit met specialisatie, kortingen en partner enablement tools. Nieuwe partners kunnen nu profiteren van het “Enablement Fund”.

Brocade heeft zijn Alliance Partner Network (APN)-programma verder ontwikkeld om, naar eigen zeggen, de winstgevendheid van zijn partners te behouden en manieren te vinden om de expertise te vergroten met weinig eigen financiƫle uitgaven.

Enablement Fund

Om nieuwe partners aan te trekken, stelt Brocade een speciaal budget ter beschikking om nieuwe APN-partners te ondersteunen. Via dit enablement fund kunnen partners bijvoorbeeld marketingmaatregelen, technische en verkoopsopleidingen financieren, de vraag vergroten of een democentrum opzetten. Een gezamenlijk bedrijfsplan met Brocade is een voorwaarde om deze ondersteuning te ontvangen.

Value Incentive Program

Het Value Incentive Program is uitgebreid met een specialisatie voor serviceproviders. De partners krijgen de nodige knowhow door middel van technische en praktische opleiding om deskundig advies te verstrekken aan de eindklanten. Deze uitbreiding geeft APN Elite-resellers het extra voordeel van een kortingsstructuur met een lage uitbetalingsdrempel, waardoor hun winstgevendheid verbetert, aldus Brocade.

Deal Registration Discounts

Brocade wil de presales-investeringen van zijn partners beter beschermen en hun winstgevendheid verhogen en heeft daarom de kortingsniveaus voor alle IP-producten in het Deal Registration Programme verhoogd. Daarnaast zijn de adapterproducten van Brocade toegevoegd aan het SAN Deal Registration Programme ter ondersteuning van partners die zich richten op geconvergeerde netwerkarchitecturen.

Enablement Tools

Brocade biedt zijn partners ook nieuwe enablement tools. Zo is er bijvoorbeeld een onboarding portal met informatie die bedoeld is om de samenwerking met Brocade te vergemakkelijken en een snelle integratie in het APN-programma mogelijk te maken. Daarnaast biedt Brocade zijn partners kortingen op demo-apparatuur en heeft het bedrijf de financiering voor apparatuurkwalificatieactiviteiten versoepeld via Marketing Development Funds (MDF).

Lead and Demand Generation Activities

Herontworpen processen voor lead- en vraaggeneratie bieden partners brede toegang tot gekwalificeerde leads die rechtstreeks aan APN-partners worden doorgegeven. Interne verkoop en telesales hebben zich ook gericht op het genereren van leads voor het kanaal.

“Brocade is toegewijd aan het kanaal voor de lange termijn en het koesteren van de kracht ervan. Onze nieuwe initiatieven bieden partners de kans om hun capaciteiten uit te bouwen, zich te profileren en zich aan te passen aan de marktdynamiek. Dit stelt hen niet alleen in staat om aan de behoeften van hun klanten te voldoen, maar biedt hen ook duidelijke unique selling points in deze zeer concurrerende markt,” zegt Tanja Bartsch, Manager Channel Sales DACH bij Brocade.