Chinese HNA Group neemt Ingram Micro over

De investeerder Tianjin Tianhai koopt de broadliner Ingram Micro, die daarmee onderdeel wordt van de Chinese HNA Group. Het management van Ingram, inclusief CEO Alain Monié, blijft in functie.

Ingram Micro en Tianjin Tianhai Investment Company zijn het eens geworden over een fusie, zo maakten beide bedrijven gisteravond bekend. Volgens de overeenkomst zal de Chinese investeerder de in Irvine, Californië, gevestigde broadliner kopen voor ongeveer zes miljard dollar. De raden van commissarissen van beide ondernemingen hebben de overeenkomst goedgekeurd. Ingram zal aldus deel gaan uitmaken van de HNA Group, de grootste aandeelhouder van Tianjin Tianhai. Het Chinese conglomeraat is onder meer actief in de luchtvaart, het toerisme en de logistiek.

Het hoofdkantoor van Ingram Micro zal in Californië blijven, aldus het persbericht. Ook het managementteam blijft ongewijzigd, met Alain Monié aan het roer als CEO. De activiteiten van de distributeur zullen niet worden beïnvloed door de fusie, evenmin als die van de regionale organisaties.

Als onderneming van de HNA Group zal de broadliner “strategische investeringen kunnen doordrukken”, aldus CEO Monié over de miljardendeal. Bovendien zal Ingram Micro “deel uitmaken van een grotere organisatie met complementaire logistieke mogelijkheden en een sterke aanwezigheid in China om de groei- en winstgevendheidsdoelstellingen van onze fabrikanten en partners te ondersteunen”. Binnen de HNA Group zal de distributeur de grootste business unit vormen.