Het beheer en de beschikbaarstelling van IT-middelen, kortweg “IT Operations Management”, nog korter: ITOM, sluit databases niet uit. Bijgevolg breidt SolarWinds zijn productgamma dienovereenkomstig uit en rekent het op een verhoogde aanwezigheid in de markt via het kanaal.
SolarWinds breidt zijn portfolio voor “IT Operations Management” (ITOM) uit. Volgens de marktonderzoekers van Gartner omvat ITOM instrumenten “die nodig zijn voor het beheer van de levering, capaciteit en beschikbaarheid van computer-, netwerk- en toepassingsmiddelen”. Onder andere. SolarWinds heeft het specifiek over producten op het gebied van databasebeheer om zijn productportfolio aan te vullen.
Tijdens zijn keynote-toespraak op de recente EMEA Partner Summit van het bedrijf ging Ludovic Neveu, group vice president, EMEA sales, SolarWinds, dieper in op de plannen: “We richten ons steeds meer op het beheer van databases, aangezien exponentiële datagroei leidt tot toenemende complexiteit die het voor bedrijven moeilijk maakt om oplossingen te vinden voor problemen die zich voordoen.”
Monitoring in de hybride multi-cloud wereld
Monitoring van IT in hybride omgevingen is moeilijker dan vroeger, zegt hij. Daarom, zei hij, is de uitbreiding van het portfolio met “Database Insights for SQL Server” een strategisch verstandige investering in database performance management. “Bovendien bieden we een flexibel prijsmodel op abonnementsbasis voor de meeste van onze on-premises ITOM-producten,” legt Neveu uit, “zodat bedrijven kunnen bouwen op een grotere flexibiliteit in de bedrijfskosten en een betere voorspelbaarheid wat betreft hun IT-budgetten. In de afgelopen maanden heeft de fabrikant de virtuele technische training uitgebreid, omdat “dit voor ons het juiste moment is om te investeren in onze regionale aanwezigheid van partners”, aldus de manager.
Het doel is om meer middelen te bieden voor de samenwerking met partners. Hij zei ook dat de routekaart vastligt: “We richten ons op het uitbreiden van ons ITOM-portfolio met nieuwe technologische oplossingen, het openen van mogelijkheden voor groei op abonnementsbasis en het creëren van nieuwe mogelijkheden voor partners met diensten.”
Security Concepts
Dus na de Sunburst-aanval is het bedrijf optimistisch over de toekomst, ook al blijft die hangen. SolarWinds.Orion.Core.BusinessLayer.dll, een digitaal ondertekende bibliotheek van SolarWinds Orion software bevatte een achterdeur genaamd “Sunburst”. Dit werd gebruikt om corrupte bestanden te verspreiden via update platforms of systemen. Op 12 december 2020 werd SolarWinds benaderd door netwerkbeveiligingsbedrijf FireEye over de kwaadaardige code in het SolarWinds Orion-platform. Het platform wordt gebruikt om IT-omgevingen centraal te bewaken, te analyseren en te beheren. SolarWinds heeft op vele manieren op de hack gereageerd. Onder meer via het “Secure by Design”-initiatief en met maatregelen op het gebied van personeel, infrastructuur en ontwikkelingsomgeving. “De inzichten die we uit het Sunburst-onderzoek hebben verkregen, bieden ons de kans om leiding te geven aan een industriebreed initiatief voor meer transparantie en samenwerking, en om een nieuw model te ontwikkelen voor veilige softwareomgevingen, ontwikkelingspraktijken en producten”, aldus Neveu.
.