Akcent dealers scharen zich onder de paraplu van Synaxon

De leden van de Akcent dealersamenwerking kwamen in Frankenthal in de Pfalz bijeen om ervaringen uit te wisselen. Onderwerpen waren de merkaanwezigheid onder de paraplu van Synaxon AG, het Open Company concept en het EGIS dealerplatform.

De rust is weergekeerd na de verkoop van Akcent aan Synaxon AG. In ieder geval was de verhuizing van grote delen van de samenwerking van Lilienthal naar het hoofdkantoor van Synaxon in Bielefeld geen hoofdthema op het jaarcongres in Frankenthal.

Voordelen van Synaxon

“Met Synaxon aan onze zijde konden we weer redelijke kaderafspraken maken met Actebis en Ingram”, somt Frank Diegel, woordvoerder van de adviesraad van Akcent, de voordelen van de fusie op. “Dat zou met de oude Akcent niet mogelijk zijn geweest.” Een verhoging van de lidmaatschapsbijdragen werd ook voorkomen door een actie van de trustees. Was het in het begin misschien even schrikken dat het vorige handelsplatform ALF binnenkort wordt uitgeschakeld en vervangen door EGIS 3.0, Diegel is er tamelijk ontspannen over: “Het zou geen zin hebben gehad om ALF te blijven leveren, aangezien het systeem niet verder wordt ontwikkeld.” ALF-ontwikkelaar Holger Küchenmeister is overgestapt naar de concurrentie. Het toekomstige doel van de samenwerking moet zijn om meer diensten aan te bieden en zich zo beter te positioneren.

Mark Schröder, CFO van Synaxon, sprak over de voordelen van Web 2.0. en het Open Company concept. In een gesprek met IT-BUSINESS over de bedrijfswiki zegt Schröder: “Het hoofdkantoor weet niet meer alles. Maar de technologie heeft zich ten gunste van samenwerking gekeerd. Deskundigheid kan zo aan iedereen worden doorgegeven”. Hij voegt hieraan toe dat een zekere mate van zelfregulering hiervoor een eerste vereiste is. “De kennis die je deelt is bedrijfskritisch, maar niet relevant voor de concurrentie. In het verleden werd er informatie gedeeld, maar vandaag de dag wordt dit vereenvoudigd door technologie,” vervolgt Schröder.

Web2Print-platform vanaf 2008

Een deel van deze gedeelde kennis komt ook tot uiting in het Web2Print-platform, dat naar verwachting rond de jaarwisseling van start zal gaan. Hier zullen partners in staat worden gesteld om flyers te maken in corporate design, met hun eigen inhoud en zonder voorafgaande kennis. Afhankelijk van de toewijzing van rechten kunnen andere leden van de vereniging later toegang krijgen tot het eindproduct. Het moet voor verschillende partners mogelijk zijn de folders gezamenlijk te drukken, d.w.z. ze collectief te bestellen. Na Akcent zullen ook PC-Spezialist, Microtrend en iTeam, die eveneens tot Synaxon behoren, op het platform worden aangesloten.

Nieuwe Akcent Advisory Board

In totaal 116 partners maakten van de gelegenheid gebruik om tijdens lezingen en workshops meer te weten te komen over innovaties en ideeën uit te wisselen. Ook de nieuwe adviesraad heeft zich op de conferentie voorgesteld. Mark Groß, algemeen directeur van Protronic Computer GmbH, is volgens het rooster afgetreden. Zijn opvolger is Henning Meyer, algemeen directeur van MR Systeme GmbH & Co. KG. Na het zakelijke gedeelte van het jaarlijkse congres konden de leden zich ’s avonds ontspannen met warme sambaritmes tijdens de Braziliaanse avond. Het idee om het congres volgend jaar weer naar Mallorca te verplaatsen vond bijval bij veel vakhandelaren.