Dimension Data koopt Nextira One

De Zuid-Afrikaanse dienstverlener Dimension Data heeft een bod uitgebracht op de Europese Nextira One Group. De IT-dienstverlener is gespecialiseerd in communicatietoepassingen.

De Nextira One Group maakt bekend dat Dimension Data een overnamebod heeft gedaan. Een overeenkomstige aanvraag is reeds ingediend bij de mededingingsautoriteiten van de Europese Unie. De twee bedrijven zwijgen over de aankoopprijs.

De Zuid-Afrikaanse dienstverlener Dimension Data is wereldwijd in beweging. In 2010 werd het overgenomen door de Japanse luchtvaartmaatschappij NTT.

Nextira One is gespecialiseerd in oplossingen voor interne bedrijfscommunicatie. Het bedrijf plant, installeert, onderhoudt en exploiteert installaties voor onder meer call- en contactcenters en voor unified communications-toepassingen. De IT-dienstverlener is in 2002 ontstaan uit de fusie van de voormalige verkoop- en serviceorganisatie Alcatel. Het heeft momenteel vestigingen in 15 landen, waaronder Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië.

De Duitse dochteronderneming kwam in de zomer van 2012 in het nieuws toen zij een beschermingsprocedure aanvroeg, d.w.z. een geplande insolventie onder eigen beheer. Dit was noodzakelijk geworden nadat de Franse moedermaatschappij een kapitaalverhoging had geweigerd. Sinds dit jaar heeft het bedrijf zich echter hersteld en werkt het aan eigen ontwikkelingen, zoals een smart-tv-toepassing voor multimediale klantdialoog of de Onecockpit-monitoringoplossing.□