Intuïtieve bediening van de HomePilot-app

Rademacher, apparaat- en elektronicaspecialist uit Westfalen, heeft zijn Smart Home-app voor HomePilot geactualiseerd. Nieuwe functies zijn onder andere het dashboard met tegeldisplay en apparaatinformatie, evenals intuïtieve bedieningselementen voor de bediening van het Smart Home.

De Smart Home-app voor het HomePilot-systeem van apparaat- en elektronicaspecialist Rademacher is herzien. De update is nu gratis beschikbaar voor Android 4.4 en iOS 10. Tot de grootste vernieuwingen behoren het dashboard met apparaatfavorieten in tegelvorm en een sneller toegankelijke apparatenlijst. De fabrikant belooft ook een verbeterde werking van de app.

Het dashboard toont alle apparaten in tegelontwerp met apparaatinformatie.

Dashboard tegelontwerp

De startpagina van de app is het dashboard, waarop alle favoriete apparaten die op het HomePilot-systeem zijn aangesloten met apparaatinformatie worden vermeld. Het display in tegels is er in twee versies – het grotere display laat meer ruimte voor toestelinformatie. De meetwaarden van de omgevingssensor worden ook weergegeven in een bovenbalk. Als er een camera als systeemelement is, worden de huidige beelden weergegeven in de overeenkomstige apparaattegel. Via de tegels kan de gebruiker de apparaten direct aanspreken met basiscommando’s, bijvoorbeeld het in- en uitschakelen van de verlichting of het openen en sluiten van de rolluiken.

Als er iets mis is, bijvoorbeeld een verstopping of een laag batterijniveau, worden waarschuwingsberichten afgespeeld via een pictogram in de apparaattegel. Zodra de rookmelder het alarm activeert, wordt de tegel rood en waarschuwt de gebruiker voor het gevaar.

Controller met intuïtieve bediening

Ook nieuw is de apparatenlijst in de Smart Home-app, die nu direct wordt weergegeven. Vóór de update moest de gebruiker eerst door verschillende categorieën navigeren, zoals zonwering, dimmers of poorten. De bediening is ook verbeterd. De thermostaat wordt nu bediend via een draaiknop in plaats van een horizontale schuifregelaar. Het bedieningselement van het rolluik wordt van boven naar beneden verplaatst, volgens de logica.

Een andere nieuwe functie is het groepsdetailniveau, dat wordt geopend wanneer op een groep wordt getikt. Hierdoor kan een hele groep via één bedieningselement worden bediend, bijvoorbeeld de verlichting in de woonkamer. Bij apparaten en scènes worden de actieve automatische functies die in scènes worden gebruikt, niet meer onder elkaar, maar samen weergegeven.