Crowdstrike vertrouwt toch op distributie

Westcon is de eerste distributeur van Crowdstrike. De VAD zal met onmiddellijke ingang het cyberbeveiligingsplatform Falcon van de fabrikant op de Europese markt verdelen. Crowdstrike wijkt daarmee af van het one-tier distributiemodel.

De VAD Westcon-Comstor en de beveiligingsfabrikant Crowdstrike hebben een distributieovereenkomst gesloten. Westcon distribueert hiermee het cyberbeveiligingsplatform Falcon op de Europese markt.

Voorheen distribueerden alleen systeemintegrators, managed service providers, IT-adviesbureaus en aanbieders van cyberverzekeringen de oplossingen van Crowdstrike. Sinds 2017 had de fabrikant in DACH een zuiver one-tier kanaalmodel zonder distributie. Westcon is nu de eerste distributeur die zich aansluit.

Met deze overeenkomst breidt de distributeur zijn productassortiment voor de Europese markt uit. Andere leveranciers in de beveiligingsportefeuille zijn Check Point, Cisco, Juniper, Palo Alto, Vectra en Trend Micro.

Het cloud-native platform van Crowdstrike omvat endpoint protection and response (EDR), managed hunting, cloudbeveiliging, vulnerability management en threat intelligence. Volgens de fabrikant worden hiermee per week wereldwijd vier biljoen endpoint-gerelateerde beveiligingsgebeurtenissen in real time vastgelegd en geanalyseerd. De analyse van deze gegevens vloeit voort in de verdere ontwikkeling van de oplossingen.