Grafenthal produceert complete x86-serverserie

Met twee nieuwe rack- en twee nieuwe tower-servers biedt de IT-hardwarefabrikant Grafenthal uit het Niederrhein-gebied voor het eerst een complete serverlijn aan. Het assortiment omvat zowel instapcomputers in mini-towerformaat als rack-capable servers.

Volgens eigen informatie dekt Grafenthal met deze serverlijn en zijn assortiment serverkasten, UPS-systemen, TFT-consoles en stroomverdelers (PDU’s) bijna de gehele IT-infrastructuur af. Alle producten worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de fabrikanten van de componenten en met Macle, een distributeur die gespecialiseerd is in servers en opslag, die ze uitsluitend aan de gespecialiseerde handelaars distribueert.

Alle servermodellen van Grafenthal in één oogopslag

De Matteis voegt hieraan toe: “Het is niet ongewoon dat dergelijke speciale series de inspiratie vormen voor de nieuwe productconcepten.” Maar het is nog niet zo lang geleden dat Grafenthal zijn eerste server introduceerde. In het voorjaar introduceerde het bedrijf de “Compact Performance Minitower Server T1004”. Nu breidt Grafenthal zijn server-productfamilie uit tot in totaal vijf modellen.

De rack-capable modellen

De “R1208”-computer is een single-socket server, bedoeld voor installatie in racks en ontworpen voor continu gebruik. Het biedt een bijzonder hoge opslagdichtheid met een maximaal uitbreidingsniveau van 48 terabyte en twee extra interne HDD’s/SSD’s voor het besturingssysteem.

De gebruiker kan kiezen tussen RAID-niveaus 0, 1, 5 en 10. Een CPU uit de “Intel Xeon E3-1230 V3” serie stelt de kloksnelheid in. Vier Intel Gigabit Ethernet-interfaces plus een remote interface zorgen voor de verbinding met het netwerk.

Het iets grotere model “R2208”, ook een rackserver van twee units, heeft processors uit de “Intel Xeon E5-2600 V2”-serie met maximaal twaalf kernen. Afhankelijk van de configuratie kan het RAM-geheugen maximaal 512 gigabyte bedragen en het opslaggedeelte slechts 48 terabyte.

Aanvullende informatie

Over Grafenthal

Grafenthal is een middelgrote hardwarefabrikant uit Goch aan de Niederrhein. Via een netwerk van gespecialiseerde handelspartners levert het bedrijf server- en opslagapparatuur aan de industrie, het midden- en kleinbedrijf en overheidsinstanties in heel Duitsland.

Hieronder vallen server- en netwerkrandapparatuur, UPS-systemen tot 10 KVA, server- en netwerkkasten, 17″ en 19″ TFT-consoles en de “Mpac”-servicecontracten, die werden bekroond met de IT-innovatieprijs 2013. Hiermee kunnen de standaard fabrieksgaranties voor servers van IBM, HP en Fujitsu en Grafenthal worden geoptimaliseerd naar de gewenste eisen.

Volgens de fabrikant kan de eigen hardware worden gecombineerd met vrijwel alle server-, netwerk- en opslagproducten van toonaangevende fabrikanten en kan deze dus op verschillende manieren worden gebruikt. Bovendien certificeert het bedrijf zijn server- en opslagsystemen met de dataopslagsoftware van Open-E.

De tower-varianten

Net als het R1208-model is ook de “T1904” tower server gebaseerd op de Intel Xeon E3-1230 V3-processor. De tower kan worden uitgerust met harde schijven of SSD’s via vier hot-swap bays, die onderling kunnen worden verbonden als RAID 0, 1, 5 en 10. Verder zijn er vier Intel Gigabit Ethernet-poorten met een extra externe poort beschikbaar.

Voor degenen die meer prestaties wensen, is de “T2908”-versie beschikbaar. Hier worden Xeon E5-2600 V2-processoren van Intel gebruikt. De harde schijven zijn geplaatst via acht hot-swap bays, die ook werken als RAID 0, 1, 5 of 10 in een groep.