Sophos combineert UTM met endpoint security

In de nieuwe release “UTM 9” wil Sophos opnieuw de efficiëntie van zijn single-vendor aanpak bewijzen. De UTM-oplossing ontwikkeld vanuit de Astaro Security Gateway integreert nu bescherming op het endpoint.

De lancering van de “Web Protection”, “Data Protection” en “Complete Security” suites was het startschot voor de “Complete Security” strategie. De beveiligingsspecialist voegt nu een premie toe aan de “Complete Packages for Enterprise Security”. “UTM 9” combineert het Unified Threat Management (UTM) dat voorheen door Astaro werd ontwikkeld als “Security Gateway” met de eigen endpointoplossingen van het bedrijf en brengt deze samen op een centrale beheerconsole.

Sophos beweert de eerste aanbieder op de markt te zijn die beheerders in staat stelt terug te vallen op een centrale oplossing voor de volledige bescherming van alle medewerkers – of ze zich nu in het bedrijfsnetwerk bevinden of onderweg zijn. Sophos gebruikt “LiveConnect” om alle computers samen te beheren. De technologie zorgt ervoor dat alle aangesloten apparaten altijd up-to-date zijn en dat nieuw beveiligingsbeleid ook daadwerkelijk wordt geïmplementeerd.

Daarnaast is een HTML5 VPN-portal geïntegreerd, waarmee veilige toegang tot interne netwerkbronnen mogelijk is via toepassingen als VNC, Remote Desktop of SSH. Met behulp van de nieuwe wireless hotspot ondersteuning kunnen bedrijven hun gasten via een toegangscode tijdelijke internettoegang bieden.

Sophos UTM kan zowel als software, hardware of virtuele appliance worden ingezet. Naast basis firewall bescherming zijn diverse licentie modules zoals web en e-mail bescherming of draadloze bescherming beschikbaar.

Sophos UTM kan worden ingezet als software, hardware of virtuele appliance.