MSI Creator 17: eerste notebook met mini LED-achtergrondverlichting

Op de CES in Las Vegas presenteert MSI de Creator 17, de eerste notebook met een achtergrondverlichting die bestaat uit mini LED’s. Hiermee moet het 4K-scherm van de 17,3-incher een beeld leveren met een extreem hoog dynamisch bereik. De notebook is bedoeld voor veeleisende gebruikers in creatieve beroepen.

Support voor de Display HDR-1000 standaard is tot nu toe alleen aangetroffen in enkele high-end monitoren. Op de CES in Las Vegas presenteert MSI een notebook die beelden en video’s kan weergeven met een zeer hoog dynamisch bereik. De Creator 17 is de eerste notebook met een displayverlichting van mini-LED’s. Het 17,3-inch 4K-paneel maakt zo een maximale helderheid van 1.000 cd/m² mogelijk, evenals lokaal dimmen met 240 zones, zonder veel dikker te zijn dan conventionele notebookschermen. Door de achtergrondverlichting te verdelen in 240 afzonderlijk verlichte zones, wil MSI niet alleen een bijzonder contrastrijk beeld bereiken, maar ook vervelende effecten zoals blooming voorkomen. Volgens de fabrikant dekt het scherm 100 procent van de DCI-P3 kleurruimte. In tegenstelling tot OLED-panelen heeft het paneel in de Creator 17 niet te maken met het probleem van inbranden.

Ondersteuning voor 8K-monitoren

De MSI Creator 17, die is uitgerust met nog niet nader gespecificeerde Nvidia graphics en de nieuwste generatie Intel-processors, heeft een USB-C-poort waarvan de DisplayPort-functie het aansturen van 8K-schermen al mogelijk maakt. Een andere interessante functie voor makers van inhoud is de UHS III SD-kaartlezer met een overdrachtssnelheid van maximaal 624 MB/s. De slanke 17,3-inch notebook met aluminium behuizing wordt in de eerste helft van het jaar gelanceerd.