Airlock Secure Access Hub

De fabrikant Airlock heeft het beveiligingsplatform “Secure Access Hub” geactualiseerd. Dit biedt verschillende authenticatiemethoden en praktische functies in de login-app – alles in de geest van gebruiksvriendelijkheid.

Het beveiligingsplatform “Secure Access Hub” van Airlock krijgt een update voor identiteits- en toegangsbeheer (IAM). Hiermee wordt twee-factor authenticatie (2FA) geïmplementeerd, waarmee de fabrikant de veiligheid van identiteitsverificatie wil combineren met een hoge gebruiksvriendelijkheid.

Airlock 2FA

De update gaat vergezeld van de nieuwe Airlock 2FA-component. Het biedt vier opties voor gebruikersauthenticatie: Zero Touch en One Touch, elk via QR-code of hardwaretoken. Toegang zonder wachtwoord kan ook worden gerealiseerd.

Het scala aan functies omvat de basisgebruikssituaties: onboarding van gebruikers met zelfregistratie, authenticatie en transactiebevestiging, evenals selfservices voor het beheer van Airlock 2FA. Bovendien biedt de leverancier helpdeskondersteuning aan partners, zodat het personeel hun bellers beter kan helpen bij de implementatie en het beheer van de oplossing.

Volgende vernieuwingen

Daarnaast krijgt de inlog-app nog meer functies en zien gebruikers daar nu ook onderhoudsberichten in het gedeelte Operations and Compliance en kunnen ze direct T&C’s of serviceovereenkomsten accepteren. Daarnaast zijn er nieuwe self-services om de informatie in de gebruikersaccount beter te beheren.

Met de innovatie heeft de oplossing twee belangrijke stappen gezet: “Enerzijds is de restinterface van onze login-app op een niveau gebracht waarnaar de meeste bestaande klanten kunnen migreren. Aan de andere kant bieden we met Airlock 2FA een twee-factor authenticatie die veel eenvoudiger en kosteneffectiever te integreren is,” verklaart Marc Bütikofer, Hoofd Innovation Security Solutions bij Airlock.