Hoe deactiveer je Wind betaalde diensten

Heb je een plotse daling van het resterende tegoed op je Wind SIM opgemerkt? Het is waarschijnlijk dat diensten met toegevoegde waarde zijn geactiveerd. Ontdek hoe u ze kunt deactiveren

Ontvangt u al een paar dagen vreemde berichten met grappen, horoscopen en weersvoorspellingen, terwijl tegelijkertijd uw resterende beltegoed merkbaar en zonder reden is gedaald? Dan is het waarschijnlijk dat, zonder dat u het weet, diensten met toegevoegde waarde zijn geactiveerd op uw mobiele nummer en, week na week, uw beltegoed opeten (en uw rekening opblazen).

Weet u niet wat diensten met toegevoegde waarde zijn? Het gaat om abonnementen op betaalde inhoud (zoals grappige video’s, de eerder genoemde horoscopen en moppen, maar ook nieuws en roddels) die (misschien abusievelijk of onbedoeld) worden geactiveerd door op een advertentie in een videospelletje te klikken of die plotseling verschijnen terwijl je een artikel of nieuwsbericht op je smartphone leest. Gelukkig kunt u betaalde diensten op uw mobiele telefoon deactiveren en vragen om ze te blokkeren, zodat ze niet meer geactiveerd kunnen worden, zelfs niet per ongeluk.

Als u een Wind SIM-kaart hebt en vreemde dalingen in uw resterende beltegoed hebt opgemerkt, is het waarschijnlijk dat ook u in deze “cirkel van de hel” terecht bent gekomen. Er zijn verschillende opties om diensten met toegevoegde waarde bij Wind uit te schakelen, die allemaal vrij eenvoudig zijn. In slechts enkele seconden kunt u zich van uw abonnementen ontdoen en tegelijkertijd om terugbetaling van het door u betaalde bedrag verzoeken.

Hoe deactiveer ik betaalde Wind-diensten

Een van de handigste tools om VAS-diensten te deactiveren wordt door AGCOM aangeboden. De Italiaanse Communicatieautoriteit heeft zelfs een gratis nummer ingesteld waarmee u abonnementen binnen enkele seconden kunt opzeggen. Het enige wat u hoeft te doen is 800.44.22.99 te bellen en de opgenomen stem te volgen om uw betaalde diensten te deactiveren en tegelijkertijd te vragen om met de klantenservice van Wind te spreken om terugbetaling te vragen van de bedragen die u per abuis tot op dat moment hebt betaald.

Als u daarentegen rechtstreeks contact met uw telefonist zoekt, raad ik u aan rechtstreeks met de klantenservice van Wind te bellen en zodra de telefonist antwoordt, hem/haar rechtstreeks te vragen uw VAS-diensten te deactiveren. U kunt ook vanaf de website toegang krijgen tot uw Klantenpagina en via de gebruikersinterface kiezen welke diensten u wilt deactiveren.

Wind biedt u ook de mogelijkheid om abonnementsdiensten te deactiveren door een SMS met de tekst “STOP” te sturen naar het nummer 48048 voor SMS-infodiensten of naar het nummer 48005 voor MMS-infodiensten.

Hoe blokkeer je betaalde diensten voor Wind

Nadat je ze hebt gedeactiveerd, raad ik je aan ook de blokkering voor betaalde diensten te activeren, zodat je niet langer het risico loopt dat je ze per ongeluk of door afleiding activeert. Om de blokkering van de premiumdiensten van Wind te activeren, moet u bellen naar 155, met een operator spreken en om sms-blokkering vragen: dankzij deze dienst bent u er zeker van dat uw SIM-kaart beveiligd is tegen de activering van allerlei abonnementen. U kunt ook rechtstreeks naar een van de erkende dealers van Wind gaan en hen om hulp vragen.

Hoe vraagt u een terugbetaling aan voor premium diensten van Wind

Als u per ongeluk een dienst met toegevoegde waarde op uw telefoon hebt geactiveerd, kunt u een terugbetaling aanvragen door rechtstreeks contact op te nemen met de klantenservice op 155 of door het gratis nummer 800.44.22.99 van AGCOM te bellen en de begeleide procedure te volgen.