Snom vertrouwt op smartphone-verbinding voor SIP-telefoonsysteem

Snom Technology heeft de software voor zijn op SIP gebaseerde telefoonsysteem Snom One herzien. Talrijke verbeteringen, onder meer op het gebied van mobiliteit, moeten UC bevorderen.

Snom toont op de CeBIT de nieuwe versie van zijn op SIP gebaseerde telefoonsysteem Snom One. De IP-PBX komt met tal van verbeteringen. Gebruikers kunnen mobiele toestellen nu als extensie integreren en zo bijvoorbeeld gesprekken naar het mobiele toestel doorschakelen of conferentiegesprekken via de mobiele telefoon initiëren. Snom One ondersteunt verschillende mobiele SIP-clients, zoals Android-gebaseerde apparaten of de iPhone, en is naar verluidt nog gebruiksvriendelijker dankzij een nieuw ontworpen webinterface. Maar het bedrijf heeft ook iets gedaan op het gebied van beveiliging. WAN-gebaseerde authenticatie van de IP-apparaten die via Plug & Play zijn aangesloten, is nu mogelijk. Dit betekent dat gebruikers niet langer een wachtwoord hoeven in te voeren – in plaats daarvan herkent het systeem de gebruiker aan de hand van het MAC-adres van de telefoon.

Soepele migratie mogelijk

Daarnaast presenteert het bedrijf naar eigen zeggen de enige telefoons voor Microsoft Lync die zowel Lync als de gemeenschappelijke SIP-standaard ondersteunen: de Snom 300 basistelefoon en de Snom 821 zakelijke telefoon. Dankzij hun dual-stack ontwerp zijn deze telefoons functioneel in gemengde omgevingen van Lync en elke andere op SIP gebaseerde IP PBX, zelfs in parallelle werking. Dit maakt ze geschikt voor een vlotte migratie naar Lync en biedt investeringszekerheid. |sl