Partnerecosysteem

De projectmanagementsoftware Inloox van de gelijknamige fabrikant uit München moet met behulp van partners uitgroeien tot een compleet ecosysteem. Een nieuw partnerprogramma waarin competenties voor uitvoering en integratie worden gedefinieerd, draagt daartoe bij.

De inbedding in Outlook is het meest in het oog springende kenmerk van de projectbeheersoftware Inloox. De fabrikant heeft echter ook een webclient in zijn programma die kan worden gebruikt op apparaten variërend van smartphones en tablets tot pc’s en Macs. Het databasesysteem dat de basis vormt van Inloox draait on premises op een Windows-server of als Software as a Service met hosting in Microsoft Azure in Frankfurt. Inloox 10 is sinds juli op de markt. De nieuwe functies omvatten de verbinding met Sharepoint Online en OneDrive for Business, alsook de mogelijkheid om het programma offline te gebruiken. De database wordt automatisch bijgewerkt bij de volgende verbinding.

Gedifferentieerd partnerprogramma

De verkoop van Inloox verliep tot nu toe vrijwel uitsluitend via erkende wederverkopers en SOS Software Service als distributeur. Met het nieuwe partnerprogramma wil Michael Louis, verantwoordelijk voor verkoop en business development bij de fabrikant, een ecosysteem opbouwen rond de projectmanagementsoftware. “Het programma voorziet dat in de toekomst, naast onze Authorised Resellers, extra Inloox-knowhow kan worden verworven als Value-Add Partner (VAP) door zich te laten certificeren als VAP Training, VAP Implementation of als VAP Integration”, concretiseert Louis zijn plannen. De Authorised Reseller richt zich op de verkoop van de projectmanagementsoftware. Bovendien biedt de partner ondersteuning op het eerste niveau. In ruil daarvoor krijgen zij opleiding en marketingsteun. Bovendien hebben alle partners een individuele contactpersoon bij de softwarefabrikant. Met de certificering als VAP Training kan een partner zijn klanten trainingen van een hele dag en online trainingen aanbieden. Hiervoor ontvangt hij een certificeringscursus en het opleidingsmateriaal van Inloox. Bovendien is een Inloox-trainer betrokken bij de eerste opleiding van klanten. Bij elke nieuwe grote release krijgt de VAP Training een vervolgopleiding. Naast de opleiding ondersteunt de VAP Implementatie haar klanten bij de invoering van de software met workshops en de aanpassing aan de interne processen van het bedrijf. Voor beide partnerniveaus is een tweedaagse certificeringscursus vereist. Met de VAP-integratie gebruikt de partner het open databasesysteem van Inloox om interfaces te ontwikkelen met andere software zoals DMS-, ERP- of CRM-systemen voor de klant. Hiervoor krijgen ze gratis toegang tot de API en de SDK van Inloox. De kwalificatie is vermeld op de website van de fabrikant in het partnergebied. Voor certificering als VAP Integratie is deelname aan een eendaagse cursus vereist.

Verbeterde klantenbinding

Op de partnerdag op 6 september heeft het bedrijf het nieuwe modulaire partnerprogramma in detail gepresenteerd, evenals de bijbehorende marketingmaatregelen en evenementen waarmee de fabrikant zijn partners ondersteunt. Volgens Louis wordt Inloox door klanten steeds meer als een merk gezien, omdat de integratie in Outlook een unique selling point is. “Zo merken we de laatste maanden steeds vaker dat bedrijven in diverse personeelsadvertenties en -beschrijvingen expliciet op zoek zijn naar werknemers met Inloox-vaardigheden”, redeneert Louis. Het merendeel van de Inloox-klanten behoort tot het midden- en kleinbedrijf en heeft dus behoefte aan de aanvullende diensten van de partners. Zij kunnen deze ook gebruiken om de klantenbinding te verdiepen.