Hosting- en cloudprovider Host Europe neemt Heart Internet over

De Host Europe Group kondigt de overname van Heart Internet aan. Het in Nottingham gevestigde bedrijf richt zich op resellers en werd in 2009 door Deloite uitgeroepen tot “UK’s snelst groeiende internetbedrijf”. De bedrijven maakten geen financiĆ«le details bekend over de overname.

Met de aankoop van Heart Internet groeit Host Europe Group uit tot de grootste aanbieder van hostingproducten voor resellers in het Verenigd Koninkrijk. De Host Europe Group, die ook op de Britse markt aanwezig is met de merken 123-reg en Webfusion, levert daar ook een uitgebreid assortiment hosting- en cloudproducten – van internetaanwezigheid voor beginners tot individuele IT-infrastructuren voor bedrijfskritische toepassingen.

In totaal maken nu ongeveer een miljoen klanten gebruik van internetdiensten van de Host Europe Group. Zowel eindklanten als resellers zullen profiteren van de aankoop van Heart Internet door de Host Europe Group dankzij de gecombineerde expertise en merkkracht, zo belooft Host Europe.

Door complementaire productassortimenten en infrastructuren te integreren en te combineren, kan de bedrijvengroep nu zijn dienstenportfolio uitbreiden tot een aantrekkelijk en gedifferentieerd nichesegment in de hostingmarkt. Tegelijkertijd profiteert Heart Internet van het cloudplatform van Host Europe en het snel groeiende aanbod van virtualisatiediensten.

De oprichters van Heart Internet blijven

Heart Internet is opgericht door Jonathan Brealey en Tim Beresford, die eerder al 123-reg en Webfusion leidden, bedrijven die in 2003 door Host Europe werden overgenomen. Brealey en Beresford zullen bij de onderneming blijven om hun visie van een gezamenlijk aanbod aan het volledige klantenbestand van de groep ten uitvoer te leggen. Het team van Heart Internet zal zijn klanten blijven bedienen vanuit het hoofdkantoor van het bedrijf in Nottingham, dat nu ook toegang krijgt tot het ultramoderne datacenter van Webfusion.