Iliad officieel, wordt vaste netwerkoperator: hier zijn de aanbiedingen

Iliad heeft zijn komst op de vastelijnmarkt aangekondigd: overeenkomst met Open Fiber gesloten. Hier is wanneer het komt en de mogelijke aanbiedingen

Iliad landt in de vaste lijn markt dankzij de overeenkomst getekend met Open Fiber. Het nieuws hing al een tijdje in de lucht en nu wordt het door dezelfde telefoonoperator via een persbericht aangekondigd: Open Fiber wordt de technologische en technische partner die Iliad zal ondersteunen op de markt van de vaste lijnen. De keuze is identiek aan die van Sky, dat onlangs op de markt kwam met het SkyWiFi-aanbod en dat vertrouwt op het netwerk dat door Open Fiber wordt gebouwd.

De onderneming, waarin Enel en Casa Depositi e Prestiti een belang hebben, wil het hele Italiaanse grondgebied met een supersnel glasvezelnetwerk bedraden en is momenteel aanwezig in een honderdtal Italiaanse gemeenten, maar in de komende jaren zal het netwerk groeien. In het persbericht wordt echter niet vermeld wanneer de eerste aanbiedingen zullen komen of wat de tarieven zullen zijn. Iliad spreekt generiek over de convergentie van vaste en mobiele telefonie, een signaal dat kortingen zou kunnen suggereren voor wie al een abonnement bij Iliad heeft.

Vergelijk nu Iliad-aanbiedingen met die van andere providers:

Iliad, wordt operator voor vaste telefonie: de aankondiging

“De groeiende vraag naar connectiviteit in de afgelopen maanden heeft ons ertoe aangezet het tempo voor toetreding tot het vaste segment te versnellen en het partnerschap met Open Fiber is de eerste stap in deze richting.” Met deze woorden heeft Benedetto Levi, CEO van Iliad, aangekondigd dat de telefoonoperator ook de wereld van de vaste telefonie zal betreden. En dat doet ze met een raamovereenkomst die ze heeft gesloten met Open Fiber, dat het netwerk en de hogesnelheidsvezel zal leveren.

Zoals we de afgelopen weken al hadden aangekondigd, heeft het Coronavirus Iliad op andere gedachten gebracht, dat aanvankelijk de komst van de eerste aanbiedingen voor het vaste netwerk tegen 2024 had gepland. De marktomstandigheden zijn echter veranderd en de operator is in een stroomversnelling geraakt om snel een deal te sluiten met Open Fiber.

Iliad, de eerste glasvezelaanbiedingen komen

Het is nog te vroeg om te praten over hoe de vaste-lijnaanbiedingen van Iliad eruit zullen zien, maar het persbericht onderstreept één belangrijk feit: de convergentie van vast en mobiel. Dit betekent maar één ding: Iliad zal all-inclusive aanbiedingen doen, inclusief een maandelijks glasvezelabonnement en een abonnement voor mobiele telefonie.

Deze aanbiedingen zullen de filosofie van de operator weerspiegelen: lage en vaste prijzen, zonder verborgen kosten.

De mogelijkheid van een partnerschap met een videostreamingdienst om een nog completer pakket aan te bieden, inclusief internetverbinding en exclusieve inhoud, kan niet worden uitgesloten.

Wanneer komen de thuistelefoonaanbiedingen van Iliad

Ook in dit opzicht is er nog geen officieel nieuws. De meest waarschijnlijke datum is 2021, en het is onwaarschijnlijk dat Iliad zijn vaste-lijnaanbod dit jaar zal lanceren.